Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Φωτόπουλε... γιατί τώρα βάζεις «πλάτη» στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ;

Συναδέλφισσες – φοι,
Ένα «έγκλημα» ετοιμάζεται να συντελεσθεί τις επόμενες ημέρες από τη Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία σχεδιάζει να προχωρήσει στην απόσχιση από τον Όμιλο ΔΕΗ της θυγατρικής της εταιρείας ΑΔΜΗΕ, μέσω της Γενικής Συνέλευσης που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου, υλοποιώντας την αριστερή κυβερνητική πολιτική που στην ουσία είναι η ποιο ακραία  νεοφιλελεύθερη πολιτική  που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
Προπομπός αυτών των εξελίξεων είναι για μια ακόμη φορά ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος, ο οποίος έσπευσε την «κατάλληλη» ώρα να ανακοινώσει  στους εργαζόμενους ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ είναι καλύτερη αυτή τη φορά, γιατί την κάνει «αριστερή» κυβέρνηση, ενώ το προηγούμενο σχέδιο αποκρατικοποίησης ήταν χειρότερο γιατί ΘΑ το έκαναν δεξιές κυβερνήσεις.
Να του υπενθυμίσουμε επίσης, ότι το 1950 Δεξιά κυβέρνηση κρατικοποίησε τη..
ΔΕΗ, ενώ  66 χρόνια μετα, αριστερή κυβέρνηση την εκποιεί.
Επαναλαμβάνει άραγε την ίδια τακτική που εφάρμοσε με «επιτυχία» το 2010, όταν πρωταγωνίστησε στη διάσπαση της Επιχείρησης με τα τραγικά αποτελέσματα για τους εργαζομένους;
Τότε για να πετύχει το «στόχο» του έκανε μια αμφιλεγόμενη ημερίδα, έχοντας στο πλευρό του τον σημερινό υπουργό εργασίας κ. Κατρούγκαλο, σήμερα έχει ως πρωτεργάτη στο σχέδιο ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ τον φιλοκυβερνητικό Διευθύνων Σύμβουλο της ΔΕΗ, ο οποίος ξέχασε τα «παχιά» λόγια που μας έλεγε περί Δημόσιας ΔΕΗ, ενώ τώρα πρωταγωνιστεί σε όλα τα σχέδια εκποίησης του Ομίλου, δημιουργώντας νέες θυγατρικές στην Εμπορία,  σχεδιάζοντας  να  τις πουλήσει  «σαν πορτοκάλια στη λαϊκή» τον επόμενο Σεπτέμβριο.
Όλοι γνωρίζουν ότι το σημερινό σχέδιο  αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ είναι πολύ χειρότερο από το προηγούμενο για τη ΔΕΗ, αλλά αυτό τεχνηέντως το αποκρύπτει ο κατά τα άλλα εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Για τη ΔΑΚΕ/ΕΤΕ και για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει καλό και κακό σχέδιο αποκρατικοποίησης, σε κανένα δεν συμφωνούμε και αγωνιζόμαστε να ακυρωθούν στην πράξη όλα,  πάντα έτσι κάναμε, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, χωρίς να βγάζουμε διαγγέλματα.
Για το συνάδελφο Φωτόπουλο δεν ισχύουν αυτά και το κυριότερο όπως μας λέει, δεν πρέπει να πάρουμε κανένα ρίσκο σε ότι έχει να κάνει με το σχέδιο πώλησης του ΑΔΜΗΕ γιατί απαγορεύεται. Έτσι του είπαν έτσι δηλώνει;
Πάντα στο ίδιο έργο πρωταγωνιστής, προσπαθεί να περνά αναίμακτα την πολιτική των φιλικών του κυβερνήσεων, από τις οποίες χρησιμοποιείτε για αυτό το σκοπό, ενώ παριστάνει τον αγωνιστή  όταν η κυβέρνηση δεν είναι της αρεσκείας του., έχοντας φυσικά ως σύμμαχο την παράταξή του (ΕΑΜΕ).
Αναρωτιόμαστε:
Γιατί τώρα βάζεις «πλάτη» στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ;
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, όπως το 2010, με εσένα και την παράταξη σου ως πρωταγωνιστές στην υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για πιο λόγο;
Ποιόν εκπροσωπείς, την κυβέρνηση, τα οικονομικά συμφέροντα ή τα ατομικά σου συμφέροντα; Γιατί τους εργαζόμενους δεν μπορείς να τους εκπροσωπείς με αυτές τις θέσεις και τις τακτικές.
Έχει καμία σχέση η νομοθετική ρύθμιση-χάρισμα- που έγινε από την κυβέρνηση για να ξαναεκλεγείς στο Δ.Σ. της ΔΕΗ;
Λειτουργείς ως «λαγός» των δυσμενών εξελίξεων στην Επιχείρηση;
Οι εξελίξεις και οι πρακτικές σου, όπως και της παράταξής σου, θα απαντήσουν σε μας και στους εργαζόμενους , αν λειτουργείς υπέρ των συμφερόντων τους, γιατί κανείς μας δεν θέλει να διανοηθεί το αντίθετο.
Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Αρχειοθήκη ιστολογίου