Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

“Είναι μια κίνηση πανικού. Από την πίσω πόρτα έρχεται μια Μικρή ΔΕΗ”



Σ' ένα πρώτο σχόλιο για τα όσα ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης (κλικ εδώ), σχετικά με τη δημιουργία θυγατρικής εταιρείας, στην οποία θα «προσφερθούν» περί τους 400.000 πελάτες της ΔΕΗ, που θα διατεθεί προς πώληση σε ιδιώτες ανταγωνιστές προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας,  προέβη, ερωτηθείς από το kozan.gr, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.
 Ο κ. Αδαμίδης έκανε λόγο για κινήσεις πανικού, σημειώνοντας, πως, το γεγονός ότι θα πουληθεί ένα πελατολόγιο της τάξεως του 6- 7%, συνδυαστικά με την όλη κατάσταση στα ενεργειακά, δείχνει ότι έρχεται – από την πίσω πόρτα – μια Μικρή ΔΕΗ, η οποία στην ουσία, σε ό,τι αφορά το κομμάτι της εμπορίας, θα είναι μια..
Μεγάλη (ΔΕΗ). Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συνεδριάσει στις 29 Ιουνίου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις. Σε ερώτημα τού kozan.gr για το τι προτίθεται να πράξει το συνδικάτο κι αν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ανέφερε:
 “Δεν θέλω να προκαταλάβω αποφάσεις του Δ.Σ., πάντως, σίγουρα, δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Το 1950 μια κυβέρνηση της “δεξιάς”, για λόγους δημοσίου συμφέροντος δημιούργησε στην Ελλάδα την ΔΕΗ, ενώ 66 χρόνια μετά, μια κυβέρνηση της υποτιθέμενης “αριστεράς” δημιουργεί προϋποθέσεις για λόγους ιδιωτικών συμφερόντων και διαλύει τη ΔΕΗ.”

kozan.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου