Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σε επιπλέον, κεντρικό ελεγκτικό ρόλο, οι καταμετρητές του ΔΕΔΔΗΕ


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ/ΔΕΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε.

                                                                                                                      Ένα ακόμη πάγιο αίτημα του Πανελλαδικού Συλλόγου των Καταμετρητών υλοποιείται από τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς μετά από διαβούλευση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Χρήστου Σπίγκου, εκ μέρους της Διοίκησης, με το Προεδρείο του Σωματείου και για την μέγιστη επιτυχία του εγχειρήματος, αποφασίστηκε και υλοποιείται η διενέργεια τακτικών ελέγχων από καταμετρητές-ελεγκτές, τακτικούς υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ, για την ορθότερη..
λειτουργία του συστήματος ελέγχου του συνόλου των μετρητικών διατάξεων, μετά την συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη εμπεριστατωμένων ελέγχων για την αντιμετώπιση παρεμβάσεων τρίτων στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας (ρευματοκλοπών, παράνομων επανασυνδέσεων κλπ), αλλά και για τον επιβεβλημένο και απαιτούμενο έλεγχο των εργολαβιών καταμέτρησης.
       Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που διαβιβάζεται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, με την υπογραφή του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Χρήστου Σπίγκου, ο έλεγχος αφορά:

  • Γενικό και μόνιμο έλεγχο των εργολαβιών καταμέτρησης
  • Επίβλεψη των εργολαβιών αποκοπών – εκτέλεσης Δ.Α.Κ. (Δελτίων Αναφοράς Καταμετρητών)
  • Έλεγχο παράνομων παρεμβάσεων – ρευματοκλοπών
  • Οπτικό έλεγχο συστημάτων τηλεμέτρησης
  • Οπτικό έλεγχο συστημάτων παραγωγής Η.Ε. (φωτοβολταϊκών συστημάτων)

       Για το λόγο αυτό αποφασίζεται οι τακτικοί καταμετρητές της Επιχείρησης να απασχολούνται κυρίως στον έλεγχο, όπως αυτός  περιγράφεται παραπάνω, στο πλαίσιο των ισχυουσών Μόνιμων Οδηγιών (Μ.Ο.Δ.) και της ευρύθμου λειτουργίας της υπηρεσιακής μονάδας.

        Χαιρετίζουμε δημόσια τη λήψη και την άμεση υλοποίηση της απόφασης της Διοίκησης, καθώς η αναπροσαρμογή της δραστηριότητας της καταμέτρησης στα νέα δεδομένα και η ταυτόχρονη αναβάθμισή της σε κεντρικό ελεγκτικό μηχανισμό, μαζί την αναμόρφωση της «Οδηγίας 81 Καταμέτρησης» αλλά και την αδιάλειπτη εκπαίδευση των καταμετρητών της επιχείρησης, αποτελούσαν βασική στρατηγική στόχευση του συλλόγου μας, χωρίς φυσικά να εξαιρούμε τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού, για την κάλυψη των κενών θέσεων, με παράλληλη απομάκρυνση των εργολαβιών. 
    
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                         ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου