Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Εμμένει η ΔΕΔΔΗΕ στη δημιουργία υποσταθμού στον Άγιο Νικόλαο της Ρόδου


Συνεδρίασε  το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Διαπαραταξιακή Επιτροπή με θέμα την κατασκευή υποσταθμού της ΔΕΔΔΗΕ που θα καλύπτει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες του νησιού της Ρόδου.
Στη συνεδρίαση στην οποία μετείχε εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ, εξετάστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου να προταθούν εναλλακτικές θέσεις κατασκευής του υποσταθμού, πλην αυτής του Αγίου Νικολάου στην οποία εξακολουθεί να εμμένει η ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και θέσεων εντός του πολεοδομικού..
ιστού.
Όλες οι πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη εξεύρεσης λύσης  που υπαγορεύει η προοπτική ενεργειακής αναβάθμισης της Ρόδου και ιδιαιτέρως της εξασφάλισης της ασφαλούς, επαρκούς, και σταθερής ηλεκτροδότησης της πόλης ενώ τα στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ προέβαλαν τα επιχειρήματά τους για τις θέσεις που προτάθηκαν τα τελευταία χρόνια για τη δημιουργία του Σταθμού (Κτήμα ΚΑΙΡ, Σφαγεία, Μαρίνα, Καλλιπάτειρα, Φυτώριο) επιχειρηματολογώντας για αδυναμίες τεχνικές, περιβαλλοντικές, ιδιοκτησιακού καθεστώτος και κυρίως έγκαιρης υλοποίησης του έργου.
Από πλευράς κλιμακίου στη σύσκεψη μετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ: Νικόλαος Καιμάκης, Σύμβουλος του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη, Νικόλαος Χατζηαργυρίου καθηγητής του Ε.Μ.Π πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ, Αθανάσιος Δράτσας Διευθυντής Ειδικών Έργων Δικτύου, Πέτρος Θεοδωράκης Βοηθός Διευθυντής Ειδικών Έργων, Αντώνης Δασκαλάκης Διευθυντής Περιφέρειας Νήσων,  Κωνσταντίνος Παγώνης Βοηθός Διευθυντής Περιφέρειας Νήσων.
Παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλη Μανδρακού, στη σύσκεψη μετείχαν οι αντιδήμαρχοι Ενέργειας και Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας και Μεσαιωνικής Πόλης Γιώργος Κακκούλης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου κ. κ. Στράτος Καρίκης, Χατζής Χατζηευθυμίου, Γιώργος Υψηλάντης, Τάκης Πότσος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ιάκωβος Γρύλλης, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ξενοδόχων καθώς και η πρόεδρος του ΑΠΟΠΕΣ Λίτσα Γαλανού.


(Ροδιακή)

Αρχειοθήκη ιστολογίου