Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Σκουρλέτης: Στο νέο υπερ-Ταμείο, και όχι στο ΤΑΙΠΕΔ, η ΔΕΗ - Προχωρά κανονικά η δημιουργία του νέου ΑΔΜΗΕ


Απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΑΓΟΡΑ" ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας ότι η Επιχείρηση θα ενταχθεί στο νέο υπερ-Ταμείο.
Αναφορικά με την πορεία δημιουργίας του νέου ΑΔΜΗΕ, ο υπουργός τόνισε ότι «προχωράει με επιτυχία».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι Αζέροι από το deal για τον ΔΕΣΦΑ, εξαιτίας της τροπολογίας με την οποία μειώνονται τα έσοδα του Διαχειριστή, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η προστασία της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής και των νοικοκυριών από αυξήσεις ύψους 68% στα τέλη χρήσης του δικτύου αερίου.
Η ΔΕΗ, σύμφωνα με το αναθεωρημένο μνημόνιο, εντάσσεται στο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Αυτό σημαίνει ότι θα ιδιωτικοποιηθεί; Επίσης, για τον ΑΔΜΗΕ προβλέπει την πλήρη πώλησή του εντός του 2017, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το σχέδιο σας για αποκρατικοποίηση του 24% που προωθείται...
Η ερώτηση σας είναι αβάσιμη. Δεν πρόκειται να ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ η ΔΕΗ, αλλά στο νέο ταμείο αξιοποίησης και μη πώλησης της δημόσιας περιουσίας. Μου προκαλεί εντύπωση που δεν έχετε   κατανοήσει τον χαρακτήρα του νέου ταμείου. Όσον αφορά στην πορεία δημιουργίας του νέου  ΑΔΜΗΕ,  που διασφαλίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων και κατοχυρώνει με νόμο τη συμμετοχή του 51% του Δημοσίου σε αυτόν, προχωράει με επιτυχία.

Αρχειοθήκη ιστολογίου