Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Καλαφάτης: Χάνεται η ευκαιρία της Ελλάδας για φθηνότερο ρεύμα


«Αδρανής και ανίκανη» χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο υπεύθυνος του Τομέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την αδράνεια της ελληνικής πλευράς για διεκδίκηση της υπαγωγής της στα κράτη-μέλη που λαμβάνουν δωρεάν δικαιώματα εκπομπής CO2.
Όπως αναφέρει ο κ. Καλαφάτης, «αδρανής και ανίκανη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφήνει τις ευκαιρίες να προσπερνούν τη χώρα και να χάνονται. Ενώ υποσχόταν δωρεάν ρεύμα στους αδύναμους, τώρα δεν προλαβαίνει να διεκδικήσει φθηνότερο ρεύμα για όλους, επειδή ασχολείται μόνο με την πολιτική της επιβίωση.
Η προτεινόμενη από την Ε.Ε. δωρεάν κατανομή δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων
ηλεκτροπαραγωγής για κράτη με κατά κεφαλήν Α.Ε.Π. χαμηλότερο από το 60% του μέσου όρου της Ε.Ε. κατά το 2013, αφήνει εκτός της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης την Ελλάδα, που είχε 62%  κατά κεφαλή Α.Ε.Π. το 2013, αν και πληροί το κριτήριο για το 2014 με 59,7%!
Ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κατέθεσε τροπολογία, ώστε να συμπεριληφθεί και η Ελλάδα, στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται να αδρανεί, σε μια ακόμα υπόθεση που αφορά άμεσα την καθημερινότητα εκατομμυρίων Ελλήνων. Είναι, άλλωστε, προφανές ότι η υπαγωγή της χώρας μας στη ρύθμιση αυτή μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας σε χαμηλά επίπεδα, προς όφελος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την οικονομική ανάκαμψη.
Αποδεικνύεται έτσι, πως με αυτήν την Κυβέρνηση, η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει πολλές ακόμα ευκαιρίες».

 http://energypress.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου