Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Σταθάκης: Τεράστιες επενδυτικές δυνατότητες στον ενεργειακό τομέα μετά τη συμφωνία με τη FYROM

Η συμφωνία με τη FYROM θα δημιουργήσει τεράστιες επενδυτικές δυνατότητες στον ενεργειακό τομέα, σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης,μιλώντας την Παρασκευή στο συνέδριο του Economist.
Ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι όσον αφορά στη στρατηγική για τα ενεργειακά, «κινούμαστε σε μα κατεύθυνση η οποία είναι προδιαγεγραμμένη. Όσον αφορά στους στόχους για το 2030, αυτοί φαίνεται ότι θα καταλήξουν στο 32% όσον αφορά στη συμμετοχή των ΑΠΕ στη συνολική κατανάλωση και το ίδιο ποσοστό θα ισxύσει πιθανότατα και για την εξοικονόμηση ενέργειας.

"Για την Ελλάδα οι στόχοι αυτοί συνεπάγονται αναδιάρθρωση του ενεργειακού μείγματος. Το μερίδιο ΑΠΕ πρέπει να αυξηθεί στο 50%. Εκεί που πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, για την οποία μέχρι το Σεπτέμβριο η εθνική επιτροπή για την ενέργεια και το κλίμα καλείται να ολοκληρώσει το εθνικό σχέδιο".
Ως προς την αλλαγή στο θεσμικό πλαίσιο επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι άλλες αλλαγές που αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο όπως είναι οι διαγωνισμοί των ΑΠΕ. «Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι πολύ υψηλό. Την προσεχή τριετία θα γίνουν έργα ΑΠΕ 2.600 μεγαβατώρες που αντιστοιχούν σε επενδύσεις 25 δισ. ευρώ», σημείωσε.
Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε και στα έργα φυσικού αερίου επισημαίνοντας ότι μετά το τέλος Ιουνίου θα υπογραφεί η έναρξη κατασκευής IGB.

Αρχειοθήκη ιστολογίου