Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΕΔΟΠ-ΔΕΗ: Zητάμε να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση του 2012

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία και των αποτελεσμάτων που βιώνει η χώρα εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, οι εξαγγελθείσες αποδοχές των στελεχών της ΔΕΗ όχι μόνο αποτελούν παραφωνία αλλά και πρόκληση.
Ωστόσο η απελευθέρωση των αμοιβών – 200 χιλιάδες ευρώ για τον Διευθύνοντα συν 100 χιλιάδες μπόνους, 120 χιλιάδες € για τους αναπληρωτές με αντίστοιχο μπόνους, 100 χιλιάδες για Γενικούς Διευθυντές και 70 χιλιάδες για τους Διευθυντές ετησίως με τα σχετικά μπόνους αιτιολογήθηκε από την κυβέρνηση ως προσέλκυση από την αγορά στελεχών, προκειμένου να σώσουν τη χρεωκοπημένη ΔΕΗ!!!


  • Συνακόλουθα τίθεται το ερώτημα: Γιατί μια χρεωκοπημένη επιχείρηση –σύμφωνα με τον κυρ. Χατζηδάκη – να διαθέτει τόσα χρήματα στα Διευθυντικά στελέχη εκτός και αν δεν είναι χρεωκοπημένη;

  • Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η ΕΔΟΠ/ΔΕΗ είχε κατά το παρελθόν δηλώσει, ότι οι απολαβές των στελεχών, ήταν χαμηλές για το μέγεθος της εργασίας και των ανάλογων ευθυνών που απαιτούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Οι αποδοχές αυτές όμως, ξεφεύγουν αυτών των λελογισμένων και στο εξής θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη προσαρμογή μισθών και στο υπόλοιπο προσωπικό.
  • Πιο συγκεκριμένα, ζητάμε να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση του 2012 και συγκεκριμένα να γίνει σεβαστή η διάταξη που αναφέρει ότι το μισθολόγιο μετά το πέρας του μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής προσαρμογής θα επανέλθει στα ισχύοντα για την εταιρεία την 31/12/2009.
Θυμίζουμε ότι έγιναν περικοπές, που αφορούσαν όλους τους εργαζόμενους και αφού η κυβέρνηση επιφέρει πρακτικές προ οικονομικής κρίσης, τότε αυτό πρέπει να γίνει για όλους.
Θα επανέλθουμε.
Υ.Γ. Άραγε η μείωση του ειδικού τιμολογίου ρεύματος του προσωπικού και των συνταξιούχων, έγινε για να εξοικονομηθούν χρήματα προκειμένου να δοθούν στα στελέχη;
 
Γραφείο Τύπου
ΕΔΟΠ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου