Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Εργολαβιών το ανάγνωσμα


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ- ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ/ΔΕΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ-Κ.Η.Ε.

  

Εργολαβιών το ανάγνωσμα
Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών-Εισπρακτόρων ΔΕΗ, σταθερά, απαρέγκλιτα και διαχρονικά, εκφράζει σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις την αντίθεσή του στο σύστημα εκχώρησης δραστηριοτήτων της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, σε ιδιώτες, καθώς όπως τεκμαίρεται από το αποτέλεσμα, είναι πλέον πασιφανές πως αυτό έχει σταθερά αρνητικό ισοζύγιο στην εικόνα και την αποτελεσματικότητα της εταιρίας, ενώ όλο και περισσότερα στελέχη της διοίκησης συμμερίζονται την άποψή μας αυτή.
Καθιστούμε σαφές πως επ’ ουδενί δεν βάλουμε επί δικαίων και αδίκων, αλλά εναντίον ενός αποτυχημένου, κοστοβόρου και αναποτελεσματικού εργολαβικού μοντέλου, που εφαρμόζεται επί δεκαετίες στη ΔΕΗ και στο ΔΕΔΔΗΕ, οι διοικήσεις των οποίων φέρουν μεγάλη ευθύνη για το όποιο αποτέλεσμα. Συνεπώς, η εναντίωσή μας στην εργολαβία της Καταμέτρησης Ηλεκτρικής Ενέργειας στο ΔΕΔΔΗΕ, δεν αφορά πρόσωπα, είναι καθολική και αταλάντευτη, με γνώμονα το συμφέρον των καταναλωτών-πελατών, παραγωγών Η/Ε και της εταιρίας του ΔΕΔΔΗΕ.
Ωστόσο τελευταία, κάποιοι «συνεργάτες», «υπερέβησαν τα εσκαμμένα» και γι αυτό θα αντιμετωπίσουν τον πελέκυν της δικαιοσύνης. Επισημαίνουμε εδώ πως είναι επιεικώς απαράδεκτο να επιτρέπουν κάποιοι από τη διοίκηση σε τρίτους, να καταφέρονται εναντίον εργαζόμενων στην εταιρία, οι οποίοι έχουν αποδεδειγμένο ήθος και πολυετή προσφορά, ενώ υπερβάλλουν εαυτόν για να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Όσον αφορά το σωματείο μας, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αλλάξουμε τη στάση μας, ούτε θα κάνουμε εκπτώσεις, απέναντι στην τήρηση της νομιμότητας. Η πιστή τήρηση των όρων των εργολαβικών συμβάσεων, εκατέρωθεν, είναι αυτονόητη και θα ήταν αδύνατο να βλέπουμε και να κάνουμε τα «στραβά μάτια».
Το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και δεν εξαρτάται από τις επιθυμίες ή τις απαιτήσεις κάποιων, ενώ οι συνδικαλιστές έχουν υποχρέωση και καθήκον, έναντι των μελών τους και της κοινωνίας, να αναδεικνύουν τα προβλήματα και να διεκδικούν νόμιμα, την επίλυση τους.
Αναφορικά με τους εργολαβικούς εργαζόμενους, οι οποίοι δεν ευθύνονται για τις ενέργειες των εργοδοτών, αντιμετωπίζονται συνήθως ως κωπηλάτες γαλέρας, ασφαλίζονται λιγότερες ώρες από εκείνες που εργάζονται και πολλές φορές χωρίς να πληρώνονται, ούτε και τα πενιχρά συμφωνηθέντα. Η επισήμως κατατεθειμένη άποψή μας είναι πως θα μπορούσαν οι εργαζόμενοι αυτοί να προσληφθούν στο ΔΕΔΔΗΕ και με την κατάλληλη εκπαίδευση, να συνδράμουν στην ορθή καταμέτρηση, του αόρατου, αλλά απαραίτητου κοινωνικού αγαθού, της ηλεκτρικής ενέργειας.
Τέλος, θεωρούμε αυτονόητο, πως θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για την προάσπιση των συμφερόντων της Εταιρίας του ΔΕΔΔΗΕ και των πελατών της, καθώς επίσης, ενός εκάστου των μελών μας, τα οποία νομίμως εκπροσωπούμε.
Για το Δ.Σ.
    Ο Πρόεδρος                                                                     Ο Γεν. Γραμματέας
Καρέλης Δημήτριος                                                             Καλπούζος Ιωάννης

Αρχειοθήκη ιστολογίου