Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: «Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ να σεβαστούν τους εργαζόμενους !


«Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ να σεβαστούν τους εργαζόμενους !
Το κλείσιμο των ορυχείων και των σταθμών λιγνιτικής παραγωγής συνεχίζεται δυστυχώς και με αυτήν την κυβέρνηση.
Οι νόμοι και οι ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων έως τώρα, υπέρ του φυσικού αερίου, οδηγούν την ενέργεια στην αγκαλιά των ιδιωτών προμηθευτών του Φ.Α.
Εγκαταστάσεις χρόνων στην Δυτική Μακεδονία κλείνουν με αβέβαιο το μέλλον για την περιοχή.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αβεβαιότητα, παρά του ότι επί δεκαετίες έχουν δώσει ακόμη και τις ζωές τους για τον
εξηλεκτρισμό της χώρας και παρά του ότι είναι εργαζόμενοι με μοναδικές και αξεπέραστες εμπειρίες και τεχνογνωσία.
Πολύ σωστά η διοίκηση  της ΔΕΗ καλεί την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να την ενημερώσει ως προς τους όρους και τις προϋποθέσεις για την μετακίνηση του προσωπικού.
Πληροφορούμαστε δυστυχώς πως η συζήτηση για τα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης των εργαζομένων, πριν από την συνταξιοδότηση τους, είναι ασήμαντα.
Η κυβέρνηση και τα στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ, κινούνται και πάλι στην λογική της μικρής και ευτελούς αποζημίωσης.
Φοβούμαστε πως θα ακολουθήσουν την ίδια ακριβώς τακτική με την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφεραν να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους με ένα ευτελές ποσό, την ίδια στιγμή που σε άλλους οργανισμούς η εθελούσια αποχώρηση πληρώθηκε με πολλαπλάσια μεγέθη.
Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει αυτήν την  λογική κάποιον στελεχών της ΔΕΗ, όπως και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δεν μπορεί να την αποδεχθεί και πάλι.
Το συνδικάτο δεν μπορεί να δεχθεί αυτήν την λογική, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση νομοθέτησε πως τα στελέχη της ΔΕΗ πρέπει να έχουν υψηλές αμοιβές και συμβόλαια, γιατί η εταιρεία σωστά πρέπει να λειτουργεί με όρους αγοράς και ανταγωνισμού.
Δεν μπορεί στις αμοιβές των στελεχών να είμαστε ανταγωνιστικοί και στις αποζημιώσεις των εργαζόμενων κρατιστές.
Ούτε βέβαια να εφαρμόζονται διαφορετικά μέτρα και σταθμά μεταξύ των εταιριών στον ίδιο τον όμιλο.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν είναι επαίτες, έτσι όπως θέλησε να τους μετατρέψει η διοίκηση Παναγιωτάκη και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Καλούμε τον υπουργό και τον πρόεδρο της ΔΕΗ να εξετάσουνε το θέμα προσωπικά και να μην επιτρέψουν στους πρόθυμους διευθυντές, να αυθαιρετούν στην πλάτη των εργαζομένων.
Οι καλοθελητές της περεταίρω μείωσης του ειδικού τιμολογίου, δεν πρέπει να επιβάλουν και πάλι τις προτάσεις τους για να γίνονται αρεστοί».

Αρχειοθήκη ιστολογίου