Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Πάει πίσω η μίσθωση των νέων γραφείων της ΔΕΗ στο κέντρο της Αθήνας

Γιάννα Παπαδημητρίου


Θα καθυστερήσει για λίγους ακόμα μήνες η προσωρινή μεταφορά των υπηρεσιών της ΔΕΗ σε νέα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός πήρε παράταση.
Ο αρχικός σχεδιασμός της ΔΕΗ, τον οποίο είχε αποκαλύψει το energypress, προέβλεπε ότι η εταιρεία θα δέχονταν προσφορές για να νοικιάσει κατάλληλο κτίριο γραφείων στις αρχές Απριλίου, όμως εξαιτίας των συνθηκών δόθηκε παράταση μέχρι τις 19 Ιουνίου.
Η παράλυση της αγοράς λόγω των μέτρων διαχείρισης της πανδημίας της COVID-19, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις πολλών παραγόντων της αγοράς ακινήτων για μείωση των ενοικίων σε αρκετές περιοχές της Αθήνας αποτελεί εξέλιξη που ενδεχομένως ευνοήσει την αναζήτηση από μεριάς της ΔΕΗ.
Εξάλλου, οι απαιτήσεις τις επιχείρησης δεν είναι και μικρές, καθώς αναζητά κτήριο γραφείων  συνολικής επιφάνειας 1.200-1.800 τ.μ. στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Μάρνη – Στουρνάρη – Αραχώβης – Ιπποκράτους – Πανεπιστημίου - Πεσμαζόγλου Σταδίου – Δραγατσανίου - Ευριπίδου – Μενάνδρου.
Πάντως, η μετακόμιση των υπηρεσιών της ΔΕΗ σε νέα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας θα αποτελέσει προσωρινή λύση, καθώς τα κεντρικά της ΔΕΗ θα μεταφερθούν τελικά στο καινούριο βιοκλιματικό κτίριο που θα χτίσει στην Κατεχάκη, στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Πλέσσα», όπως έχει αποκαλύψει το energypress.

Αρχειοθήκη ιστολογίου