Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

EAME-ΕΤΕ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ -ΑΔΜΗΕ : ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!!!



Η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην συνεχόμενη εξαθλίωση των εργαζομένων και επιδιώκει τη μεταβολή όλων των κοινωνικών, συνταξιοδοτικών και εργασιακών μοντέλων, μετά και από τις αλλαγές των προηγούμενων μνημονιακών χρόνων, που βίαια έχουν επιβληθεί.
Προσδοκούν με μόνιμη επίκληση την υγειονομική κρίση και την πανδημία του Covid-19, να περάσουν οποιοδήποτε αντεργατικό μέτρο, αδιαφορώντας για την ανθρώπινη υπόσταση.
Η τελευταία, χειρουργικής ακρίβειας, αντιδημοκρατική επέμβαση αφορά την κατάργηση του 8ώρου και την επιβολή των ωραρίων που απαιτούνται από τα κέντρα συμφερόντων και εκτελούνται από τα νεοφιλελεύθερα κυβερνητικά όργανα, επιδιώκοντας να γυρίσει τους εργαζόμενους 135 χρόνια πίσω, στο 1886, που με το αίμα των εξεγερμένων εργατών του Σικάγο καθιερώθηκε η 8ωρη ημερήσια εργασία!!
Ο χρόνος εργασίας δαιμονοποιείται και ο ‘’ακούραστος και άτρωτος’’ εργαζόμενος, θυσιάζεται στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, χωρίς άδεια, χωρίς πρόσθετη ανταμοιβή, χωρίς δικαιώματα, ακόμη και θεσμοθετημένες παροχές καλείται να τις επιστρέψει!!!
Προς διευκόλυνση της «δουλείας»δημιουργούνται εμπόδια, με απαγόρευση της απεργίας και την άσκηση συνδικαλιστικού δικαιώματος, ενώ ταυτόχρονα προστατεύεται κάθε μηχανισμός απεργοσπασίας που θα στήνει η εργοδοσία. Ως εκ τούτου οι υπηρεσίες που ασκούν άμεσα ή έμμεσα έλεγχο στην πιστή τήρηση των κανόνων στην αγορά εργασίας απαξιώνονται, υποστελεχώνονται ή καταργούνται, αντί να προστατεύονται και να θωρακίζονται ακόμα περισσότερο.
- Εντύπωση προκαλεί η πρόσφατη διαπίστωση από τον κ. Μητσοτάκη «ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το μισθό τους».
- Την κοινωνική απορρύθμιση που επιδιώκει καταργώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, την αντιλαμβάνεται ;
Ο κ. Χατζηδάκης ‘’έσωσε μαγικά’’ τη ΔΕΗ επιβάλλοντας αυξήσεις τιμολογίων, το ασφαλιστικό αντίστοιχα κύριε υπουργέ, θα το ‘’σώσετε’’ με μειώσεις συντάξεων ή με κατάργησή τους, όπως καταργήσατε το τιμολόγιο προσωπικού ;
Η κανονικοποίηση των μεταβολών και η επιβολή των αλλαγών του συνόλου των όρων που διέπουν την εργασιακή λειτουργία, προκαλεί συντριπτικά ρήγματα στις ΣΣΕ επηρεάζοντας κατ’ επέκταση όλους τους θεμελιώδεις όρους και την κοινωνική ισορροπία.
Ο διαχρονικός μας ρόλος καθίσταται καίριος και σε αυτήν την χρονική συγκυρία για να διασφαλιστούν τα κεκτημένα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αντί-εργατικές νομοθετικές ρυθμίσεις - νομοσχέδια που επιβάλλονται, παραβιάζουν το γράμμα, το πνεύμα του νόμου και της δημοκρατίας.
Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα συμβάλει στον εκσυγχρονισμό της εργασίας, αλλά θα σταθούμε κι απέναντι σε κάθε τι που φαλκιδεύει και καταπατά δημοκρατικούς αγώνες και ανθρώπινα – εργασιακά δικαιώματα.
Στεκόμαστε απέναντι σε οποιασδήποτε μορφής, αλλαγή του τρόπου και χρόνου εργασίας, παράλληλα συναισθανόμενοι πλήρως την κοινωνική μας υπόσταση, υπερασπιζόμενοι τα κεκτημένα ετών και αγώνων, όπως σταθερό και αναλλοίωτο ωράριο, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επαγγελματική ζωή. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με κοινωνική ευαισθησία και προσδοκούμε για ανθρώπινες αξίες υψηλού επιπέδου!!!
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου