Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Στο 37% υποχώρησε το μερίδιο της ΔΕΗ στην ηλεκτροπαραγωγήΣημαντική πτώση της τάξης του 6% σημείωσε κατά το α' εξάμηνο του έτους το μερίδιο της ΔΕΗ στην ηλεκτροπαραγωγή, καθώς μειώθηκε από 43,2% ένα χρόνο νωρίτερα σε 37,2%.

Όπως σχολίασε η επιχείρηση στα πλαίσια των οικονομικών της αποτελεσμάτων, το γεγονός οφείλεται στη χαμηλότερη παραγωγή των μονάδων φυσικού αερίου.

Αντίστοιχα, το μερίδιο της ΔΕΗ στην προμήθεια της Υψηλής Τάσης περιορίστηκε έντονα μέσα σε ένα χρόνο από 90,1% σε 53,8%.

65

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά το τελευταίο έτος τρεις μεγάλες βιομηχανίες απομακρύνθηκαν από τη ΔΕΗ και στράφηκαν σε άλλους προμηθευτές, γεγονός που ερμηνεύει την πτώση του μεριδίου της στην Υψηλή Τάση. Πρόκειται για την Αλουμίνιον, τα ΕΛΠΕ και τη Βιοχάλκο.

Εντούτοις, η Βιοχάλκο, έχει προχωρήσει σε συμφωνία με τη ΔΕΗ βάσει διμερούς συμβολαίου για προμήθεια πράσινου ηλεκτρισμού από το 2025.

Η ΔΕΗ ποντάρει στο γεγονός ότι θα μπορέσει να προσφέρει ανταγωνιστικά πράσινο ρεύμα στις εγχώριες βιομηχανίες προκειμένου να ανακτήσει μέρος του μεριδίου της μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που αναπτύσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με στόχο να "πιάσει" τα 5 γιγαβάτ ως το 2026.

Αρχειοθήκη ιστολογίου