Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Φάμελλος: Η κυβέρνηση επιβραβεύει τις προκλητικές και σκανδαλώδεις επιλογές της διοίκησης της ΔΕΗ

 

Φάμελλος: Η κυβέρνηση επιβραβεύει τις προκλητικές και σκανδαλώδεις επιλογές της διοίκησης της ΔΕΗ

Κριτική στην κυβέρνηση για την ενεργειακή της πολιτική ασκεί ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος με αφορμή «την διανομή μετοχών αξίας 6,7 εκατομμυρίων ευρώ στα μέλη της διοίκησης της ΔΕΗ» και προτείνει τον δημόσιο έλεγχο στην αγορά ενέργειας.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Φάμελλος αναφέρει: «Η ΔΕΗ μοιράζει δωρεάν μετοχές συνολικής αξίας 6,7 εκατ. ευρώ στα γαλάζια παιδιά της διοίκησης Στάσση ενώ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ήταν πρωταθλήτρια στην ακρίβεια στο ρεύμα στην Ευρώπη».

Αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει κάνει τίποτα για να αντιμετωπίσει το ράλι τιμών της ενέργειας και μάλιστα επιδοτεί την ακρίβεια, ενώ επιτρέπει και στη ΔΕΗ να σωρεύει υπερκέρδη στις πλάτες των καταναλωτών, νοικοκυριών και τις επιχειρήσεων. Επιβραβεύει μάλιστα τις προκλητικές και σκανδαλώδεις αυτές επιλογές της διοίκησης της ΔΕΗ που προστίθενται στους ήδη παχυλούς μισθούς. Και όλα αυτά όταν η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στην ακρίβεια στα καύσιμα και τα τρόφιμα και η αγορά αλλά και τα νοικοκυριά υποφέρουν!».

Κλείνοντας σημειώνει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προτείνει το δημόσιο έλεγχο στην αγορά ενέργειας ώστε να εξασφαλιστεί η δίκαιη πράσινη μετάβαση, η πρόσβαση στο ρεύμα σε προσιτές τιμές και η πάταξη των φαινομένων σπατάλης και ασυδοσίας στις διοικήσεις των ενεργειακών φορέων».

 

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου