Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

Σδούκου: Επιτάχυνση στα ενεργειακά έργα της Δ. Μακεδονίας

 

Σδούκου: Εξετάζουμε πως θα υλοποιηθούν πιο γρήγορα τα ενεργειακά έργα της Δ. Μακεδονίας

Μεγάλη σημασία στη Δ. Μακεδονία αποδίδει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το ΥΠΕΝ, όπως δήλωσε από την επίσκεψή της στην Περιφέρεια χθες η υφυπουργός, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Η ίδια τόνισε ότι "η συγκεκριμένη περιοχή είναι εμβληματική και δουλέψαμε με σχέδιο για νέο παραγωγικό και ενεργειακό μοντέλο. Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον της ώστε ο σχεδιασμός να συνεχιστεί να υλοποιείται γρήγορα. Οι πολίτες έδειξαν εμπιστοσύνη και νομίζω ότι η κυβέρνηση οφείλει να ανταποδώσει υλοποιώντας το αναπτυξιακό σχέδιο με προϋπολογισμό 7 δισ. ευρώ".

Το ΥΠΕΝ δεσμεύτηκε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στο εξής στην εξειδίκευση των έργων και μεταρρυθμίσεων μέσα από τα εργαλεία του υπουργείου για να υπάρξει ταχύτερη υλοποίηση των ενεργειακών έργων στην περιοχή. "Αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να προσλάβει ευρωπαϊκές διαστάσεις ο μετασχηματιμός της Δ. Μακεδονίας", σχολίασε η κα Σδούκου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα του χωροταξικού των ΑΠΕ που έχει καθυστερήσει να ολοκληρωθεί:

"Σήμερα υπάρχει εν ισχύ ένα θεσμικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ που έχει κριθεί καθ' όλα νόμιμο με βάση το οποίο υλοποιούνται οι επενδύσεις. Η αρμόδια γενική γραμματεία για την εκπόνηση του νέου χωροταξικού έχει προχωρήσει στην εκπόνησή του, θέλω να πιστεύω ότι θα είναι στις μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές που θα υλοποιήσουμε σε αυτή τη θητεία".

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου