Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Καθαρά κέρδη 208 εκατ. ευρώ βλέπει η Axia Research για τη ΔΕΗ

 


Η Axia Research προβλέπει καθαρά κέρδη κοντά στα 208,5 εκατ. ευρώ, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας για τη ΔΕΗ, στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της αύριο Πέμπτη η ΔΕΗ για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Επίσης, εκτιμά ότι η η ΔΕΗ θα ανακοινώσει EBITDA εξαμήνου κοντά στα 585 εκατ. από 429 εκατ. στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Όπως αναφέρεται, η επιχείρηση επωφελείται και από τα κεφαλαιακά κέρδη με βάση τη συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων στις λιγνιτικές περιοχές στο δημόσιο όπως προβλέπει το σχέδιο μεταλιγνιτικής αναβάθμισης της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Στην έκθεση της Axia Research τονίζεται πως η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας ήταν μειωμένη κατά 5,1% στο δεύτερο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 καθώς νοικοκυριά και επιχειρήσεις περιορίζουν την κατανάλωσης λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους, αλλά και των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών.

Προβλέπεται πως το μερίδιο της ΔΕΗ θα περιοριστεί περαιτέρω κοντά στο 56,9% από 62,9% στο τέλος Ιουνίου 2022. Η κάμψη συνδέεται εν μέρει και με τις χαμηλότερες πωλήσεις στην υψηλή τάση καθώς έληξαν συμβάσεις με βιομηχανίες ενώ κάποιες άλλες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο επαναδιαπραγμάτευσης.

Με δεδομένη την πτώση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου εκτιμάται πως το μέσο κόστος των πελατών της ΔΕΗ περιορίστηκε κατά περίπου 15% σε σχέση με πέρυσι και διαμορφώθηκε στα 236,5 ευρώ ανά μεγαβατόρα.

Η μείωση τιμών στο φυσικό αέριο οδήγησε, ταυτόχρονα, και στη μείωση του κόστους καυσίμων για τη ΔΕΗ κατά περίπου 31,2% σε ετήσια βάση.

www.newmoney.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου