Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ

Ομοσπονδία, Σωματεία και συνδικαλιστικά στελέχη, έχουν γίνει
μάρτυρες σε μια προσπάθεια χειραγώγησης του συνδικαλιστικού κινήματος από τη νέα Διοίκηση της ΔΕΗ.
     Τελευταία εκδήλωση της παραπάνω προσπάθειας, αποτελεί η απαίτηση της νέας Διοίκησης να υπογραφεί συμπληρωματική ΕΣΣΕ, που όχι μόνο δεν περιλαμβάνει ίχνος ευνοϊκής μεταβολής των προηγούμενων ΕΣΣΕ, αλλά  πλήττει τους εργαζόμενους σε κάθε άρθρο της.
     Χωρίς ουσιαστικά καμία διαπραγμάτευση με την..
Ομοσπονδία και τα Σωματεία, το Δ.Σ. της ΔΕΗ εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και ΔΝΣ να υπογράψει συγκεκριμένο κείμενο ως Συμπληρωματική ΕΣΣΕ με την Ομοσπονδία και τα Σωματεία-μέλη της.
     Το κατάπτυστο κείμενο, προβλέπει την απόδοση του ποσού όλων των αναδρομικών από την παροχή του τροφείου στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, καθώς και την απόδοση των ανάλογων ποσών 2 μηνών για το 2016 και άλλων 2 για το 2017.  Επιπρόσθετα, περιέχει βλαπτικές μεταβολές σε άρθρα προηγούμενων ΕΣΣΕ και συγκεκριμένα στην ΕΣΣΕ 1989 που φέρει την υπογραφή του νυν Προέδρου και ΔΝΣ της ΔΕΗ ως Προέδρου τότε της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
     Το Δ.Σ. της ΔΕΗ, λοιπόν, αποφάσισε να αυτοανακηρυχθεί συνδιαχειριστής των οικονομικών των συναδέλφων αποσκοπώντας μάλλον σε κομματική ή /και Κυβερνητική εύνοια.  
     Η παραπάνω μεθόδευση είναι ενδεικτική προφανώς, της νέας "προοδευτικής" αντίληψης σχετικά με τον ρόλο του συνδικάτου, το σεβασμό στις Συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις Συλλογικές Συμβάσεις.
     Επίσης, είναι ενδεικτική της νέας "φιλεργατικής" αντίληψης σχετικά με την κατανομή των βαρών στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
     Στον παραπάνω κατήφορο, ο ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ δεν θα ακολουθήσει. 

 Γραφείο Τύπου

Αρχειοθήκη ιστολογίου