Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

"Να αποκατασταθει η αδικία με την έκτακτη εισφορά"


                                        ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αλήθεια κύριοι της Διοίκησης πόσο δίκαιο είναι να πληρώνουν
χιλιάδες συνάδελφοι την "έκτακτη εισφορά των πρωτοβάθμιων σωματείων" και να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις απέναντι στους συλλόγους τους ενώ κάποιοι άλλοι να μην το πράττουν και να σφυρίζουν αδιάφορα και να χλευάζουν κάθε τι θετικό συμβαίνει στη Επιχείρηση (τροφείο) ενώ παράλληλα αρέσκονται στο να απολαμβάνουν όλες τις κατακτήσεις του Συνδικαλιστικού Κινήματος και των "ξεπουλημένων και κομματικών" συνδικαλιστών.
Δηλαδή είναι κορόιδα όσοι συνάδελφοι δείχνουν με την αλληλέγγυα και υπεύθυνη στάση τους ότι  στηρίζουν την..
Ομοσπονδία, η οποία παρά τα τον πόλεμο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δέχεται αλλά και τα ανθρώπινα λάθη που κάνει παλεύει να προασπίσει τα συμφέροντα των εργαζόμενων από τις μνημονιακές πολιτικές.
Δεκτά και δίκαια τα παράπονα των συναδέλφων για την ανεπάρκεια των συνδικαλιστών και για τις αμαρτίες του παρελθόντος όμως το να βάζουμε την ταφόπλακα οι ίδιοι εργαζόμενοι αντί να τον διορθώνουμε σε έναν θεσμό που καταφέρνει ακόμη και σήμερα να προστατεύει τα αυτονόητα είναι σκέτη αυτοκτονία!

Απλά να υπενθυμίσω σε όλους αυτούς που παπαγαλίζουν και ηγούνται  σε "μαγαζάκια" με τα μέλη φαντάσματα και τα σωματεία σφραγίδες ότι αν σταματήσει να λειτουργεί η δευτεροβάθμια οργάνωση τότε χωρίς να λαϊκίζω και χωρίς να δημαγωγώ θα:
Ξεχάσετε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, θα ξεχάσετε τα κλιμάκια,  θα ξεχάσετε τα οικογενειακά και διάφορα άλλα επιδόματα και κυρίως θα ξεχάσετε τις  εργασιακές σχέσεις που θα μεταφράζονται πολύ απλά σε απολύσεις. 
Συμμαχήστε λοιπόν συνάδελφοι  με τους εχθρούς των εργαζόμενων στον Όμιλο ΔΕΗ και γίνετε μαζί με τους μεγαλοδημοσιογράφους της διαπλοκής τα καλύτερα όργανά τους. Μετά όμως μην κλαίτε στο facebook και στη δουλειά και στη γυναίκα σας ότι σας έκοψαν το τροφείο ή ότι δεν σας έδωσαν το τάδε επίδομα ή ότι "έσκασαν" μεταθέσεις...
Οι επαναστάτες του καναπέ και εξυπνακισμοί όλων εκείνων των συναδέλφων απέναντι σε όσους σκέφτονται υπεύθυνα και δείχνουν γενναιότητα αξίζει τον σεβασμό όλων μας.
Είναι η ώρα λοιπόν να αποκαταστήσει η διοίκηση την ανισότητα και την αδικία που συμβαίνει ανάμεσα στους εργαμένους στον όμιλο ΔΕΗ με την έκτακτη εισφορά.

Παρακαλώ για δημοσίευση, με εκτίμηση
Δημήτρης Κ. (Κοζάνη)

Αρχειοθήκη ιστολογίου