Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη:"Καταδικάζουμε τις άχαρες, εργοδοτικές και αντιλαϊκές παρεμβάσεις του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Τα μέλη του ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη με ανακοίνωσή τους
τονίζουν ότι:
"Καταδικάζουμε απερίφραστα τις άχαρες, εργοδοτικές και αντιλαϊκές παρεμβάσεις του Προέδρου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Γιώργου Αδαμίδη ενάντια στους άνεργους και στους φτωχό-ποιημένους συμπολίτες μας. Ταυτόχρονα στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και στα εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και επαναδιατυπώνουμε την παλιότερη πρότασή μας προς την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ Να μην πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα οι άνεργοι για όλο το διάστημα της ανεργίας τους καθώς και οι άποροι συμπατριώτες μας.
Και επειδή ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, στο σύνολό του ο εργοδοτικός..
Συνδικαλισμός, κυβερνητικοί και διοικητικοί παράγοντες στάζουν κροκοδείλια δάκρυα για τα οικονομικά της ΔΕΗ τους προτείνουμε για να λύσει η ΔΕΗ τα οικονομικά της προβλήματα τα αυτονόητα:

  1. Να κόψει αμέσως το ρεύμα στον Μυτιληναίο και στους άλλους βιομήχανους αν δεν πληρώσουν τα τεράστια χρέη τους προς τη ΔΕΗ.
  2. Να σταματήσουν να δίνουν ρεύμα στους βιομήχανους 100% κάτω από το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ, λεφτά που καλούνται να πληρώσουν οι οικιακοί καταναλωτές.
  3. Να σταματήσουν τις κρυφές επιδοτήσεις της ΔΕΗ και των καταναλωτών προς το κεφάλαιο (ΟΤΣ, ΑΔΙ, ΕΤΜΕΑΡ, Ρυθμιζόμενες χρεώσεις κλπ)
  4. Να κόψουν αμέσως το ρεύμα στη ΝΔ αν δεν πληρώσει τα χρέη της προς τη ΔΕΗ που ξεπερνάν τις 500.000 Ευρώ, στο ΠΑΣΟΚ και σε άλλα κόμματα που χρωστάν.
  5. Να κόψουν πρώτα το ρεύμα από τις Βίλες και τις θερμαινόμενες πισίνες
  6. Να βγουν από το λογαριασμό της ΔΕΗ όλες οι επιπλέον χρεώσεις που δεν αφοράν κατανάλωση ρεύματος (Ρυθμιζόμενες χρεώσεις, Δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ) για να μπορεί ο ίδιος ο πολίτης να θέσει προτεραιότητες στις πληρωμές του.
Θα μπορούσαμε να κάνουμε και άλλες προτάσεις για λύση των οικονομικών της ΔΕΗ αλλά το κύριο είναι ότι το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό, δεν μπορεί κανείς να ζήσει πλέον χωρίς αυτό γι αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να κοπεί από κανέναν άνεργο, από κανέναν συνταξιούχο, από κανέναν φτωχοποιημένο εργαζόμενο! Οι συνάδελφοί μας στον ΔΕΔΗΕ και σε ολόκληρη τη ΔΕΗ (όπως και στο παρελθόν) θα σταθούν αλληλέγγυοι στον δοκιμαζόμενο λαό μας και δεν θα κόψουν το ρεύμα από κανένα λαϊκό σπίτι.
ΔΕΗ 100% Δημόσια προς όφελος του λαού και όχι των βιομηχάνων".

Αρχειοθήκη ιστολογίου