Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Σημαντική ανακοίνωση για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 16.11.2015 πραγματοποιήθηκε
η Συνεδρίαση του Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ στην οποία ήταν προσκεκλημένοι και παρευρέθησαν τα Προεδρεία των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων – Μελών μας, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
-              Γενική Ενημέρωση
-              Απόφαση Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε για υπογραφή συμπληρωματικής ΕΣΣΕ
-              Οικονομικός Απολογισμός Γ’ Τριμήνου 2015
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο Γεν. Γραμματέας ενημέρωσαν το σώμα για τις τελευταίες επαφές του Προεδρείου με τους Υπουργούς Ενέργειας και Εργασίας κ.κ. Παν. Σκουρλέτη και Γ. Κατρούγκαλο αντίστοιχα, για τα θέματα της επικαιρότητας, ειδικά μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου.
  • Ενέργεια (ΑΔΜΗΕ, ΝΟΜΕ κ.λ.π)
  • Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση
Ειδικότερα:
Α.   Για τον ΑΔΜΗΕ τα ισοδύναμα που επιβάλλονται από τους..
δανειστές, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους και επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά η θέση της Ομοσπονδίας, έτσι όπως προέκυψε από το 34ο Συνέδριο ότι ή επιλογή του μοντέλου ΙΤΟ ήταν και είναι η συμφερότερη για τον Όμιλο ΔΕΗ, τους Εργαζόμενους και την Κοινωνία. Ενώ για την υποτιθέμενη Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση η διατήρηση και διαφύλαξη του άρθρου 34 του Νόμου 2773/99 είναι μονόδρομος.
Β.   Το τεράστιο θέμα των ανείσπρακτων οφειλών από 2,1 εκ. καταναλωτές που αναλογεί στο δυσθεώρητο ύψος των 2,5 δις ευρώ με τον κίνδυνο να ελλοχεύει η οικονομική κατάρρευση της μεγαλύτερης Βιομηχανικής Επιχείρησης της χώρας με προφανή τα καταστροφικά αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας. Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το Ηλεκτρικό Ρεύμα είναι το πολυτιμότερο αγαθό της σύγχρονης Κοινωνίας το οποίο πρέπει να απολαμβάνει το σύνολο των πολιτών της χώρας σε προσιτές τιμές.
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα όλοι γνωρίζουμε ότι το σύνολο των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (Κ.Ο.Τ) προστατεύονται και δεν πραγματοποιείται καμία απολύτως αποκοπή ηλεκτροδότησης, γι’ αυτό δεν επιτρέπουμε σε κανέναν αυτόκλητο «προστάτη» των αδυνάτων να μιλά για αναλγησία της Επιχείρησης και πρωτίστως των εργαζομένων, οι οποίοι πολλές φορές προπηλακίζονται (βλέπε τελευταία Καλαμάτα, Πάτρα κ.λ.π.).
Γ.   Σε ότι αφορά την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε για την υπογραφή της συμπληρωματικής ΕΣΣΕ, το Δ.Σ. με απόφασή του εξουσιοδότησε το Προεδρείο να διαπραγματευτεί εκ νέου με τη Διοίκηση της Εταιρείας προκειμένου:
α) να αποδοθούν τα αναδρομικά που προκύπτουν από 1.3.2015 -31.08.2015, από τις διατακτικές σίτισης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (παιδική φτώχεια-σχολικά γεύματα) στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας
β) να τροποποιηθεί το άρθρο 4 του ΚΚΠ/ΔΕΗ
γ) να συζητηθεί η προοπτική διάθεσης μέρους των διατακτικών σίτισης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης για τα έτη 2016-2017 με   δεδομένο ότι θα λυθούν τα θέματα που ανέκυψαν από τους Νόμους 4024/11 & 4092/12.
Δ. Επί των συγκεκριμένων αποφάσεων τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων – Μελών καλούνται να αποφασίσουν έως τη Δευτέρα 30/11/2015.
Τέλος, με ψήφους 26 υπέρ και 5 λευκά υπερψηφίστηκε ο Οικονομικός Απολογισμός του Γ’ Τριμήνου του 2015 ο οποίος , όπως και οι προηγούμενοι, είναι αναρτημένος στο site της Ομοσπονδίας.

Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Ο Πρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας
Γ. Αδαμίδης                             Α. Καρράς

Αρχειοθήκη ιστολογίου