Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΕΧΝΙΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΟΣ

ΕΤΕ/ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ

Μετά την επιβολή ενός ακόμη σκληρού μνημονίου στον
Ελληνικό λαό, αυτή τη φορά με
αριστερό πρόσημο, έχουμε τον εμπαιγμό της φτωχοποιημένης κοινωνίας, με τις προθέσεις της
κυβέρνησης και της εκλεκτής Διοίκησης της ΔΕΗ να προχωρήσουν σε εκτεταμένες διακοπές
ρεύματος στους καταναλωτές.
Προσβάλει την κοινή λογική ο αρμόδιος υπουργός όταν μιλάει για πολιτικό σαμποτάζ
που κάνουν στελέχη της ΔΕΗ και των θυγατρικών της στην κυβέρνηση.
Με την κοινωνικά ανάλγητη απόφαση του ιδίου και της διορισμένης Διοίκησης της Επιχείρησης προσπαθεί να παραπλανήσει τον Ελληνικό λαό, ρίχνοντας τις ευθύνες στους Περιφερειακούς Διευθυντές   και τους   τεχνίτες του ΔΕΔΔΗΕ, αντί να   ζητήσουν μια   δημόσια συγνώμη από τους ταλαιπωρημένους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.
Αναρωτιόμαστε, γιατί η Διοίκηση της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ δεν βγήκαν να στηρίξουν τα στελέχη τους και κυρίως τους σκληρά εργαζόμενους τεχνίτες της Επιχείρησης (εργασία σε θεομηνίες,   καύσωνες,   θανατηφόρα   ατυχήματα),   από   τις   μομφές   που   τους   επιρρίπτει   ο αρμόδιος υπουργός; Όταν όλοι γνωρίζουμε, ότι οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ δεν..
γνωρίζουν το χρηματικό ποσό που χρωστά ο κάθε καταναλωτής και το μόνο που κάνουν είναι να εκτελούν τις εντολές   που   δέχονται   από   τον   προμηθευτή,   σαν   ανεξάρτητος   διαχειριστής   του   Δικτύου. Στην   προκειμένη   περίπτωση   από   τη   ΔΕΗ   και   συγκεκριμένα   από   την Γενική   Διεύθυνση Εμπορίας, καθότι αρμόδια για την επιλογή των διακοπών.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής εκτελεί εντολές της Διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ και δεν κάνει πολιτικό   σαμποτάζ   όπως   ξεστόμισε   ο   ΥΠΕΝ,   εκτός   αν   αυτό   είναι   το   πρόσχημα   της Διοίκησης και του υπουργείου, να επιρρίψει ευθύνες στους Περ. Διευθυντές, για να προβεί σε κομματικές εκκαθαρίσεις στελεχών και την εγκαθίδρυση ενός κομματικού στελεχιακού δυναμικού, χρησιμοποιώντας αναχρονιστικές και απαράδεκτες μεθόδους.
Γιατί   με τη στάση τους   στρέφουν   την   κοινωνία   απέναντι   στους εργαζόμενους   του ΔΕΔΔΗΕ και δεν βγαίνουν ανοιχτά να πουν την αλήθεια, αλλά κρύβονται; Ποιον εξυπηρετούν και για ποιο λόγο;
Δεν   μπορεί   να   κάνουν   διακοπές   ρεύματος   σε   ανήμπορους  καταναλωτές   στο   όνομα   της οικονομικής εξυγίανσης και ταυτόχρονα να δημιουργούν νέες θέσεις στελεχών από το επίπεδο του Διευθυντή ως του υποτομεάρχη, δίνοντας παχυλά επιδόματα, μόνο για να βολέψουν την   κομματική   τους   πελατεία, τη   στιγμή   που   τα   στελέχη   τείνουν   να   ξεπεράσουν   τους υπαλλήλους.
Εκτός αν η παλινόρθωση της κομματοκρατίας σχεδιάζεται να είναι καθεστωτική και ολοκληρωτική.
Ταυτόχρονα   έχουν   δώσει   εντολές   στους   υπηρεσιακούς   παράγοντες να   σταματήσουν οι αναθέσεις καθηκόντων εργοδηγών και αρχιτεχνιτών που έχουν προκηρυχτεί από πολύ καιρό πριν.
Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ πρέπει να απαντήσει γιατί προβαίνει σε τέτοιες απαξιωτκές
ενέργειες προς τους τεχνίτες της πρώτης γραμμής, όταν αυτό δεν έχει κανένα ουσιαστικό
οικονομικό κόστος;
Έτσι   οραματίζονται την   ανάπτυξη   της   Επιχείρησης, με   προσωπικά   βιλαέτια   και κομματικό στρατό; Ή μήπως είναι τα «ισοδύναμα» για τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, από την πολλά υποσχόμενη κατά τα άλλα αριστερή διακυβέρνηση;
Ας αφήσουν όλα αυτά και να μας απαντήσουν τι κάνουν για τα εφόδια και τα υλικά των τεχνιτών που «παίζουν» τη ζωή τους κορώνα γράμματα κάθε μέρα; Περιμένουν να σκοτωθεί κανείς; Ως εδώ ο εμπαιγμός και η απαξίωση των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ. Το μεγαλύτερο   πρωτοβάθμιο   σωματείο   του Ομίλου   δεν   πρόκειται   να   ανεχθεί   τέτοιες «ζοφερές» διαδικασίες, θα τις αναδείξει και θα τις αντιπαλέψει προκειμένου να προασπίσει το έννομο συμφέρον των εργαζομένων και της Επιχείρησης.
Η   λογική   της παρέας   και των «έγχρωμων   καφενείων»   που   τώρα έχουν   γίνει ροζ, φαντάζουν σαν μια καρικατούρα ενός αισχρού παρελθόντος.
Κύριοι της Διοίκησης δεν πρέπει να ξεχνάτε:
Ότι από τις καρέκλες που «ζεσταίνεται» τώρα, είστε περαστικοί και ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο.
                            
          ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου