Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Αντιπαράθεση των οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για το γραφείο της ΔΕΗ



Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των τοπικών οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο Λασίθι, με αφορμή το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα.
Σε ανακοίνωσή του, η ΝΟΔΕ Λασιθίου σημειώνει:
«Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο την ανακοίνωση-τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, για το επικείμενο κλείσιμο του Γραφείου της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα.  
Στις λίγες γραμμές της ανακοίνωσης, με περισσή υποκρισία δηλώνεται η αντίθεση της τοπικής κομματικής οργάνωσης για το κλείσιμο του γραφείου και χωρίς ίχνος ντροπής καταλογίζονται οι ευθύνες για όλα τα γενικότερα ζητήματα λειτουργίας της ΔΕΗ, σε όλους τους άλλους πλην της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού.
Θα θέλαμε να επισημάνουμε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που δεν τα
γνωρίζει, τα παρακάτω:
- Από τον Ιανουάριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση. Η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει πολιτικό προϊστάμενο Υπουργό, ο οποίος αν ήθελε μπορούσε και μπορεί να παρέμβει για να αλλάξει η απόφαση. Ας κατέθεταν τα επιχειρήματα τους λοιπόν στον αρμόδιο Υπουργό και όχι σε όλους εμάς μέσω της ανακοίνωσης. Επιπροσθέτως ο υπουργός έχει προϊστάμενο, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης από την Ιεράπετρα, ο οποίος θα πρέπει να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και την ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του γραφείου.
- Το ρεύμα στους μικροοφειλέτες «κόβεται» από την αδυναμία αποπληρωμής των οφειλών τους, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης που έφερε το τρίτο μνημόνιο της «πρώτης φορά αριστερά» και της κυβερνητικής φοροκαταιγίδας των τελευταίων μηνών. Δεν φταίνε ούτε οι κακοί και ανάλγητοι υπάλληλοι της ΔΕΗ, που αρνούνται να προχωρήσουν στην ρύθμιση των οφειλών, ούτε οι «χαλαροί» υπάλληλοι των ΕΛΤΑ που καθυστερούν να παραδίδουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους! Σταματήστε την συνεχόμενη αποψίλωση των υπηρεσιών στην Ιεράπετρα. Πρώτα το Αστυνομικό τμήμα, τώρα το γραφείο της ΔΕΗ. Μετά τί;».

 http://energypress.gr/news/antiparathesi-ton-organoseon-syriza-nd-sto-lasithi-gia-grafeio-tis-dei

Αρχειοθήκη ιστολογίου