Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Διαδικτυακή εφαρμογή απο την ΔΕΔΔΗΕ



Διαδικτυακή εφαρμογή μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται σχετικά με τις κατά τόπους δυνατότητες του Διασυνδεδεμένου Δικτύου για την απορρόφηση ισχύος από σταθμούς ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ εγκαινίασε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Επιλέγοντας τη γεωγραφική περιοχή ενδιαφέροντός τους, οι χρήστες της εφαρμογής (http://renewal.deddie.gr/) μπορούν να ενημερώνονται αναφορικά με τα διαθέσιμα περιθώρια απορρόφησης ισχύος για κάθε ένα μετασχηματιστή ΥΤ/ΜΤ της επιλεγείσας περιοχής και τη δυνατότητα σύνδεσης νέου δυναμικού παραγωγής.


 Τα αποτελέσματα εμφανίζονται τόσον υπό μορφή πίνακα όσο και εποπτικά σε χάρτη, με χρωματικό κώδικα διαθεσιμότητας.

Τα στοιχεία αντλούνται από τη μηχανογραφική εφαρμογή διαχείρισης αιτημάτων σύνδεσης σταθμών ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ που έχει αναπτύξει και τηρεί ο ΔΕΔΔΗΕ και ενημερώνονται σε καθημερινή βάση.

Οι παρεχόμενες με την εφαρμογή πληροφορίες, σε συνδυασμό με τα αναρτημένα αρχεία αιτήσεων στον ιστότοπο του ΔΕΔΔΗΕ, όπου αποτυπώνεται η κατάσταση κάθε αιτήματος καθώς και η ηλεκτρική αντιστοίχισή του, επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να έχουν εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο δεσμεύεται ισχύς στο Δίκτυο και διασφαλίζουν το μέγιστο δυνατό επίπεδο διαφάνειας.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, μέσω της νέας εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι αποκτούν μια πλήρη εικόνα σε ό,τι αφορά στην ανάπτυξη των ΑΠΕ πανελλαδικά, γεγονός που συνεισφέρει στον προγραμματισμό και στην αποτελεσματικότητα των επενδυτικών τους σχεδίων.

Η δημιουργία της εφαρμογής εντάσσεται στη γενικότερη στόχευση του ΔΕΔΔΗΕ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους χρήστες του Δικτύου καθώς και για την υποστήριξη της μεγαλύτερης διείσδυσης της διεσπαρμένης ανανεώσιμης παραγωγής στα δίκτυά του
 
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου