Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Τσακαλώτος: Δεν είναι στόχος η πώληση, αλλά η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα Χρηματοπιστωτικού Τομέα του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αναδιάρθρωσή των ΔΕΚΟ.
Ο κ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι δεν είναι στόχος η πώληση, αλλά η αξιοποίηση των ΔΕΚΟ, ώστε μέρος των εσόδων να πάει στο χρέος και το υπόλοιπο σε επενδύσεις.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα ένδειας κατάλληλων στελεχών που έχει η κυβέρνηση, ώστε να στελεχώσει τις θέσεις του κρατικού μηχανισμού με τρόπο κατάλληλο ώστε να υλοποιηθεί στην πράξη η πολιτική αντίληψη της κυβέρνησης.  Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι το πρόβλημα αυτό αφορά τόσο τις τράπεζες, όσο και τη δημόσια διοίκηση, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η
εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.
 Ως παράδειγμα ελέγχου που μπορεί να ασκηθεί από το κράτος στο τραπεζικό σύστημα, ανέφερε ότι θα μπορούσε, υπό κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις, ο αναβαλλόμενος φόρος των τραπεζών να μετατρέπεται σε μετοχές με δικαίωμα ψήφου υπέρ του Δημοσίου.
Τέλος, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο μιας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθώς η ΕΕ δεν έχει καταλήξει στο μοντέλο του τραπεζικού συστήματος που θα εξυπηρετεί την οικονομία. 

 http://energypress.gr/news/tsakalotos-den-einai-stohos-i-polisi-alla-i-axiopoiisi-ton-deko

Αρχειοθήκη ιστολογίου