Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Δύο τελικά οι μνηστήρες - Ιταλοί και Κινέζοι κατέθεσαν προσφορά για το 24% του ΑΔΜΗΕ

Θοδωρής Παναγούλης
Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, δύο είναι τελικά οι μνηστήρες για το 24% του ΑΔΜΗΕ, καθώς σήμερα υπέβαλαν δεσμευτικές προσφορές η κινεζική State Grid και η ιταλική Terna. Αντιθέτως, οι Γάλλοι της RTE παρέμειναν εκτός διαδικασίας.
Επιβεβαιώνεται έτσι το χθεσινό ρεπορτάζ του energypress, που έλεγε ότι "φαβορί για την απόκτηση του 24% θεωρούν στη ΔΕΗ την ιταλική TERNA και την κινεζική State Grid, ενώ για την γαλλική RTE εκτιμούν πως είτε δεν θα κατέβει στο διαγωνισμό, είτε θα καταθέσει μη ανταγωνιστικό τίμημα".
Πλέον, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να ανοίξουν μαζί οι δύο προσφορές και θα αποσφραγιστεί επίσης η αποτίμηση του ανεξάρτητου
αξιολογητή, δηλαδή της HSBC. Μετά την επιτυχία της προσέλευσης δύο σοβαρών διεκδικητών, το κρίσιμο στοίχημα πλέον είναι το τίμημα που έχουν προσφέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που τα προσφερόμενα ποσά υπολείπονται από την αποτίμηση του ανεξάρτητου αξιολογητή, οι δύο εταιρείες θα κληθούν να βελτιώσουν τις προσφορές τους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, ώστε οι υπογραφές να πέσουν μέσα στο Νοέμβριο.

 http://energypress.gr/news/dyo-telika-oi-mnistires-italoi-kai-kinezoi-katethesan-prosfora-gia-24-toy-admie

Αρχειοθήκη ιστολογίου