Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Η Βρετανία στήριξε περισσότερο τα ορυκτά καύσιμα στις αναπτυσσόμενες χώρες, παρά τις ΑΠΕ

Η Βρετανία δαπάνησε περισσότερα χρήματα για να στηρίξει τα ορυκτά καύσιμα στις αναπτυσσόμενες χώρες, παρά για τις ΑΠΕ τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με νέα ανάλυση.
Αναλυτικότερα, το 46% των 6,13 δισεκατομμυρίων λιρών που η χώρα διέθεσε για έργα στις αναπτυσσόμενες χώρες από το 2010 έως το 2014 πήγε σε έργα φυσικού αερίου, πετρελαίου και άνθρακα, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Υπερπόντιας Ανάπτυξης για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Καθολική Φιλανθρωπία Διεθνούς Ανάπτυξης» (CAFOD).
Αντιθέτως, μόλις το 22% της χρηματοδότησης ήταν για έργα ανανεώσιμης ενέργειας, ενώ το 29% πήγε σε επενδύσεις που χρησιμοποίησαν τόσο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όσο και ορυκτά καύσιμα ή για τις οποίες δεν
μπορούσαν να εντοπιστούν οι πηγές ενέργειας.
Συνολικά, περίπου 2,85 δισεκατομμύρια λίρες πήγαν στα ορυκτά καύσιμα, υπερδιπλάσιο ποσό από το 1,35 δις που κατέληξε σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
«Για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να αφήσουμε τα ορυκτά καύσιμα στο έδαφος και να μεταβούμε γρήγορα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε η Σάρα Γουάικς, επικεφαλής αναλυτής για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια της CAFOD.
«Ωστόσο, το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να δείχνει μια τεράστια πολιτική ασυνέπεια, χάνοντας την ευκαιρία για την προώθηση μεγαλύτερων επενδύσεων στις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Δεν έχει νόημα να πηγαίνει ακόμα δημόσιο χρήμα σε ορυκτά καύσιμα στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για χρήματα βοήθειας, δάνεια είτε για τη στήριξη βρετανικών εταιρειών που λειτουργούν στο εξωτερικό», πρόσθεσε.
«Θα θέλαμε σαφήνεια από την κυβέρνηση των Συντηρητικών για το πώς σκοπεύει να κάνει τα ενεργειακά της έξοδα συμβατά με τις δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη διευκόλυνση της πρόσβασης φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου σε σύγχρονες ενεργειακές υπηρεσίες», κατέληξε η Γουάικς.

 https://energypress.gr/news/i-vretania-stirixe-perissotero-ta-orykta-kaysima-stis-anaptyssomenes-hores-para-tis-ape

Αρχειοθήκη ιστολογίου