Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Κέρδη για το περιβάλλον, την Εθνική Οικονομία και τη ΔΕΗ από τη λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας

Κέρδη για το περιβάλλον, την Εθνική Οικονομία και τη ΔΕΗ από τη λειτουργία του φράγματος Μεσοχώρας
Ένα έργο που καρκινοβατούσε για περισσότερο από τρεις δεκαετίες απαξιώνοντας προσπάθειες αλλά και επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.
Με την σημερινή υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης που μπορεί να είναι πολλαπλά επωφελής για το Περιβάλλον, την αγροτική Παραγωγή και τον τομέα της Ενέργειας. Ταυτόχρονα, η απεμπλοκή και ο διαχωρισμός του υδροηλεκτρικού έργου από την εκτροπή του Αχελώου τερματίζει μια ιδιότυπη «ομηρία» με υψηλό κόστος για την
τοπική κοινωνία και την ίδια τη ΔΕΗ.
Τα συμφέροντα που με συνεχείς προσφυγές προσπαθούσαν να ακυρώσουν ένα έργο πνοής για την περιοχή, τη ΔΕΗ και συνολικά την Εθνική Οικονομία κατάφεραν τελικά να φορτώσουν τους Έλληνες φορολογούμενους με επιπλέον κόστος αλλά και την ΔΕΗ , που είναι πλέον υποχρεωμένη να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις (αλλαγές και αντικαταστάσεις εξοπλισμού) ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ένα έργο που σχεδόν είχε εγκαταλειφτεί.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ χαιρετίζει με ικανοποίηση τη σημερινή εξέλιξη που βάζει τέλος στην απαξίωση μιας μεγάλης επένδυσης της ΔΕΗ και υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά την τεράστια συνεισφορά της εταιρίας στην Εθνική Οικονομία, ως η μοναδική εταιρία που μπορεί να σχεδιάσει και να χρηματοδοτήσει έργα αυτού του μεγέθους.
Ταυτόχρονα καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει αυτόν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της δημόσιας ΔΕΗ και να θωρακίσει αυτή την επένδυση απέναντι στις επιδιώξεις των ιδιωτικών συμφερόντων.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου