Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Νέος Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ ο Δ. Παπασπύρου, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης


Γιάννα Παπαδημητρίου
Τα νέα του καθήκοντα στην θέση του διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ ανάλαβε ο κ. Δημήτρης Παπασπύρου.
Ο κ. Παπασπύρου επελέγη για τη συγκεκριμένη θέση μετά από προκήρυξη που είχε δημοσιευτεί στις αρχές του Δεκέμβρη του περασμένου έτους.
Ο νέος διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της ΔΕΗ είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το Νοέμβριου του 2017 έως το Σεπτέμβριο του 2018.
Επίσης, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει σύμβουλος του κ. Σταύρου Κοντονή κατά τη θητεία του τελευταίου στο υπουργείο Αθλητισμού, μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και πρόεδρος του Αθηναϊκού Κέντρου Κατάρτισης Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ) «Προμηθέας» του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σημειώνεται, τέλος, ότι είναι γαμπρός του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.
Ο νέος διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών αναλαμβάνει καθήκοντα σε μια περίοδο που οι απαιτήσεις νομικής υποστήριξης των ανοιχτών μετώπων που διατηρεί η επιχείρηση είναι μεγάλες.
Άλλωστε, καθώς η επικείμενη πώληση των λιγνιτικών μονάδων οδεύει προς την κορύφωσή της, τα νομικής φύσης ζητήματα που άπτονται της διαδικασίας έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Ο κ. Παπασπύρου επελέγη κατόπιν αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από Επιτροπή Στελεχών της ΔΕΗ, η οποία υπέβαλε σχετική εισήγηση προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης κ. Μ. Παναγιωτάκη, ο οποίος και έκανε την τελική επιλογή.
Με εσωτερική προκήρυξη ο νέος Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Μετασχηματισμού
Η ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Παπασπύρου έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς αλλαγών στο οργανόγραμμα της ΔΕΗ και τη στελέχωσή του, στη βάση των ριζικών αλλαγών στις οποίες έχει αποφασίσει να προχωρήσει το ΔΣ της επιχείρησης.
Στα πλαίσια των αλλαγών αυτών, εξάλλου, τo Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε πρόσφατα ότι η πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής και Μετασχηματισμού θα γίνει μετά από εσωτερική προκήρυξη.


Αρχειοθήκη ιστολογίου