Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Μανουσάκης: Πρόσκληση σε νέους επενδυτές για Αριάδνη μέχρι τέλος του μήνα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την είσοδο επενδυτών στην μετοχική σύνθεση της Αριάδνης, με την απόκτηση μειοψηφικού πακέτου μετοχών θα δημοσιεύσει ο ΑΔΜΗΕ στο τέλος του μήνα, όπως ανέφερε πριν από λίγο ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διαχειριστή, κ. Μανουσάκης στο περιθώριο του συνεδρίου Athens Energy Forum.
Οι υποψήφιοι για συμμετοχή στην Αριάδνη είναι κατά κύριο λόγο Ευρωπαίοι διαχειριστές, καθώς έχουν την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία για την υλοποίηση της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής που έχει αναλάβει η Αριάδνη.

Σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη, οι επαφές με ευρωπαικές εταιρείες, έχουν ήδη ξεκινήσει ενώ στόχος είναι σε δύο έως τρεις μήνες να έχει τελεσφορήσει η διαδικασία.
Με βάση την απόφαση της ΡΑΕ, ο ΑΔΜΗΕ μπορεί να διθέσει έως και το 49% των μετοχών της Αριάδνης.
Σύμφωνα με τον κ. Μανουσάκη, ο Διαχειριστής δεν έχει καταλήξει ακόμη στο ποσοστό που θα παραχωρήσει, ωστόσο όπως ανέφερε είναι βέβαιο πως ο ΑΔΜΗΕ θα διατηρήσει παραπάνω από 51%.
Ο επικεφαλής του Διαχειριστή σημείωσε πως παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ωρίμανση του έργου ώστε η προκήρυξη των έργων της διασύνδεσης να γίνει έως το τέλος Μαρτίου.
Με αυτόν τον τρόπο θα δρομολογηθούν οι εργασίες υλοποίησης διασύνδεσης ώστε να ηλεκτριστεί τον Σεπτέμβριο του 2022.



Αρχειοθήκη ιστολογίου