Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

«ΕΞΥΠΝΟΙ» ΜΕΤΡΗΤΕΣ ΣΕ «ΧΑΖΑ» ΔΙΚΤΥΑ ΜΕ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ


Η πρόσφατη κακοκαιρία έβγαλε στην επιφάνεια τα διαχρονικά προβλήματα των δικτύων ΜΤ-ΧΤ του ΔΕΔΔΗΕ: Η έλλειψη προσωπικού, υλικών και αυτοκινήτων, τα κακώς συντηρημένα Δίκτυα, η λάθος νοοτροπία και η αποφυγή των εργολάβων  για την αντιμετώπιση των βλαβών με την ανοχή της ιεραρχίας, τείνει να γίνει ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
    Αγαπητή Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ασχοληθείτε σοβαρά με τα παραπάνω προβλήματα που δεν λύνονται με την τοποθέτηση των έξυπνων μετρητών. Διαφορετικά θα έχουμε «έξυπνους» μετρητές σε «χαζά» δίκτυα  με έξυπνους (χωρίς εισαγωγικά) εργολάβους.


Σας ζητούμε να ασχοληθείτε σοβαρά για την αξιοκρατική στελέχωση της επιχείρησης και την αποκατάσταση του ορθολογισμού στην προμήθεια των υλικών. Ενδυναμώστε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της επιχείρησης προκειμένου να παρεμβαίνουν ουσιαστικά για την ορθή εκπλήρωση των
συμβατικών υποχρεώσεων των εργολάβων, την ποιότητα των εργασιών, την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών στα δίκτυα χωρίς να ανεχόμαστε τους εργολάβους να επιλέγουν το πού θα πάνε, την τήρηση της Εργατικής και Ασφαλιστικής Νομοθεσίας, την καταπολέμηση της αδήλωτης (μαύρης) εργασίας, και τέλος την τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας σύμφωνα με το Άρθρο 702 του Α.Κ.
  Η εδραιωμένη πλέον αντίληψη, ότι είμαστε υποχρεωμένοι στους εργολάβους εξαιτίας των μεγάλων εκπτώσεων που έχουν προσφέρει, θα πρέπει κάποτε να εκριζωθεί από τα κεντρικά μας στελέχη και των απανταχού επιβλεπόντων γιατί οδηγεί στην σταδιακή ακύρωση του συμβατικού πλαισίου που διέπει τη συνεργασία μας με τους αναδόχους.
    Περιμένουμε με ενδιαφέρον την υλοποίηση των επιπτώσεων που πηγάζουν από την σύμβαση για όσους εργολάβους αρνήθηκαν   την αντιμετώπιση των ζημιών στα δίκτυα στην πρόσφατη κακοκαιρία. Διαφορετικά, θα επαληθευτούν οι κραυγάζοντες ψίθυροι ότι διοίκηση ασκούν οι εργολάβοι και οι επιβλέποντές τους, που κατά περίεργο τρόπο είναι τα ίδια πρόσωπα εδώ και δεκαετίες δημιουργώντας έτσι εύλογους συνειρμούς.
  Η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΗ (ως μητρική εταιρία που πληρώνει τον ΔΕΔΔΗΕ  προκειμένου το Δίκτυο Διανομής να είναι κατασκευασμένο με αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές ) και κυρίως το Υπουργείο Ενέργειας έχουν ο καθένας το ποσοστό της ευθύνης τους για πράξεις, παραλήψεις ή ανοχές.
    Τέλος ενημερώνουμε ότι στις 25-12-2018, ξημερώματα Χριστούγεννα, σε κόμβο (τρίστρατο) στο Αετοχώρι του Νομού Αλεξανδρούπολης σωριάστηκε στο έδαφος δίστηλος Υποσταθμός λόγω πρόωρης σήψης των στύλων που τον στήριζαν. Αντιλαμβάνεστε τι θα είχε συμβεί αν αυτό είχε λάβει χώρα σε ώρα με κίνηση, ή με εναερίτη τεχνίτη που για οποιοδήποτε λόγο θα είχε αναρριχηθεί σε έναν από τους δυο στύλους του Υποσταθμού.
Από πλευράς μας δεν θα σταματήσουμε να αναδεικνύουμε ένα θέμα που συνεχίζει να είναι εφιάλτης για όλους μας με σκοπό να δοθεί κάποτε μια αξιόπιστη λύση που θα επιλύει και δεν θα συσκοτίζει.

Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων ΕΤΕ/Ομίλου ΔΕΗ


Αρχειοθήκη ιστολογίου