Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

"Κύριε Στάσση πρέπει να κάνετε την υπέρβαση σας, προκειμένου να σταματήσει η συγκεκριμένη ενέργεια"

Συνάδελφοι
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στις συγχαρητήριες επιστολές για την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Χατζηδάκης άρχισε.
Ο Χατζηδάκης (γνωστός για τα φιλεργατικά του αισθήματα), είδε ότι για το κατάντημα της ΔΕΗ ευθύνονται οι εργαζόμενοι σε αυτήν και έτσι ως "μπουλντόζα "κανονικότητας αποφασίζει και διατάσει την άμεση περικοπή του τιμολογίου ΓΠ στους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.
 

Δηλαδή, τι λέει ο Υπουργός και μάλιστα με "Γκεμπελίστικο" τρόπο,
 -  ότι για τα 2,7δίς € ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την ΔΕΗ, 
-  για την μη πληρωμή των 600εκ. € προς την ΔΕΗ από τις ΥΚΩ του 2011, 
-  για την μη απόδοση προς την ΔΕΗ του τμήματος της εξαγοράς του ΑΔΜΗΕ
του ποσοστού 51% από το ελληνικό δημόσιο,

-  για την πληρωμή των 500εκ. από την ΔΕΗ σε ένα χρόνο από την αύξηση της τιμής των ρύπων, επειδή το 2013 η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που ήταν και ο ίδιος Υπουργός, απεμπόλισε τα δωρεάν δικαιώματα ρύπων τα οποία πήρε η Πολωνία, η Τσεχία, η Κροατία και άλλες ανθρακοπαραγωγικές χώρες,
 -  για το ότι μόνο η ΛΑΡΚΟ χρωστάει 220εκ. € στην ΔΕΗ, 
-  για το ότι η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου και μετά Τσίπρα 
– με τους άλλους "ορφανούς" κομματικά βουλευτές, έδειξαν εγκληματική αδιαφορία μέσα από τις γνωστές ιδεοληψίες "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" για την εισπραξιμότητα της εταιρείας, 
-  για το ότι η ΔΕΗ μέσω των ΝΟΜΕ, μόνο το 2019 μέχρι τώρα, έχει απολέσει 230εκ. € προκειμένου να κερδοσκοπούν οι γνωστοί "αεριτζήδες"
ευθύνεται η παροχή του τιμολογίου ΓΠ κόστους 25 εκατομμυρίων €, το οποίο χορηγήθηκε στους εργαζόμενους έναντι αύξησης μισθού και κατοχυρώθηκε μέσα από την ΣΣΕ του 1991 και μάλιστα φορολογούμενο στην ανώτατη κλίμακα του 50%.
Προκειμένου να δημιουργήσει "κοινωνικό αυτοματισμό - κανιβαλισμό" ο Υπουργός αλλά και άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές, βγαίνουν σε κανάλια λέγοντας ψέματα του τύπου ότι δεν πληρώνουμε δημοτικά τέλη, ΕΡΤ και όλες τις άλλες χρεώσεις.
Κύριε Χατζηδάκη και Κύριε Στάσση, οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ διαχρονικά έχουν βάλει "πλάτη" στα δύσκολα της εταιρείας αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, άλλα πάντα με διάλογο και το σίγουρο είναι ότι με συμμάζεμα των παραπάνω δεν θα χρειαζόταν
καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι "δεν θα αιφνιδιαστούν" αυτό σημαίνει ότι θα υπήρχε διάλογος, αντ’ αυτού είδαμε αιφνιδιασμό και μάλιστα με την χειρότερη "Γκεμπελίστικη" μορφή.
Κύριε Στάσση πρέπει να κάνετε την υπέρβαση σας, προκειμένου να σταματήσει
η συγκεκριμένη ενέργεια της Κυβέρνησης και να προχωρήσουμε σε ειλικρινή διάλογο για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη του Ομίλου μας.

Σε αντίθετη περίπτωση θα μας βρείτε απέναντι.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχειοθήκη ιστολογίου