Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Τσαΐρια Περαίας: Εξπέρ στην ρευματοκλοπή οι Ρομά του οικισμού - Απειλούν τους τεχνικούς της ΔΕΗ


Τσαΐρια Περαίας: Εξπέρ στην ρευματοκλοπή οι Ρομά του οικισμού - Απειλούν τους τεχνικούς της ΔΕΗ
Δεν έχει όριο το θράσος των Ρομά στον οικισμό την Περαίας στην περιοχή Τσαΐρια, με φόντο τη ρευματοκλοπή. "Έχουν γίνει εξπέρ. Νομίζω πως αν κάποια στιγμή η ΔΕΗ τους προσλάβει δεν θα χάσει" δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΔΕΗ και εναερίτης Στέργιος Τζίλιας ο οποίος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο δρουν οι Ρομά προκειμένου να κλέψουν ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΗ.

Όπως είπε έχουν κάνει χιλιάδες πατέντες από τις οποίες είναι απορίας άξιο πως δεν έχει σκοτωθεί άνθρωπος. Εξήγησε πως στην περιοχή υπάρχουν δύο υποσταθμοί με μετασχηματιστές υποβιβασμού τάσης από τα 20.000 volt στα 400 volt.

Κουμπώνουν με όποιο τρόπο μπορεί να φανταστεί κανείς τα καλώδια στους υποσταθμούς και πέρνουν ρεύμα. Τα καλώδια αυτά είναι ότι φανταστεί κανείς. Από καλώδια τηλεφωνίας μέχρι κλεμμένα καλώδια από το δίκτυο της ΔΕΗ.



Από τον υποσταθμό λοιπόν τα καλώδια χωράφι- χωράφι 'σέρνονται' και φτάνουμ μέχρι την καταυλισμό σε μία απόσταση 600 μέτρων.

Γι' αυτό και κάθε φορά που υπάρχει μία εστία φωτιάς η πυροσβεστική καλεί τη ΔΕΗ να κόψει την παροχή ρεύματος καθώς φοβούνται ότι θα έρθουν σε επαφή με τα καλώδια της ρευματοκλοπής, με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.

Σύμφωνα με τον κ. Τζίλια τα καλοκαίρια τα συνεργεία της ΔΕΗ μπορεί να πάνε και δύο και τρεις φορές την ημέρα για να κόψουν το ρεύμα και το επανασυνδέουν. Αυτή  η κατάσταση υπάρχει εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια.

Μας πυροβολούν στον αέρα

Όπως είπε ο κ. Τζίλιας έχουν ζητήσει κάθε φορά που πάνε στην περιοχή να τους συνοδεύει η αστυνομία γιατί έχουν απειληθεί ενώ δεν διστάζουν ακόμα και να πυροβολήσουν στον αέρα.

"Πλέον φοβόμαστε για την σωματική μας ακεραιότητα. Όχι από το ρεύμα αλλά από τους ίδιους" υπογράμμισε ο κ. Τζίλιας. 


http://www.rthess.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου