Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Γ. Στάσσης: Ό,τι χρειάζεται η ΔΕΗ το πέτυχα με την Enel στη Ρουμανία

"Το έκανα σε μια εταιρεία του εξωτερικού, δεν θα το προσπαθήσω για την Ελλάδα;" αναφέρει ο Γιώργος Στάσσης, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.
Ο κ. Στάσσης, μιλώντας στο "business stories" της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", παραδέχεται ότι η μεταγραφή στη ΔΕΗ δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, ωστόσο επισημαίνει πως έχει κάνει αυτή την αλλαγή στο εξωτερικό με την Enel στη Ρουμανία, η οποία το 2016 -όταν ανέλαβε τη διοίκηση- ήταν σε άθλια κατάσταση.
Σύμφωνα με τον νέο επικεφαλής της ΔΕΗ, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, γι' αυτό και η ΔΕΗ, που αποτελεί έναν μεγάλο οργανισμό, χρειάζεται αλλαγές για να κάνει το ίδιο και να λειτουργήσει επί ίσοις όροις στον ανταγωνισμό. "Έχουμε τη δυνατότητα να τα καταφέρουμε και θα το προσπαθήσουμε", σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αν και εμφανίζεται ιδιαίτερα φειδωλός στις δηλώσεις του για το πρόγραμμα εξυγίανσης της επιχείρησης ηλεκτρισμού, ο κ. Στάσσης υποστηρίζει ότι αυτό που χρειάζεται η ΔΕΗ είναι ένα νέο business plan. Κάνει λόγο για ένα νέο επενδυτικό σχέδιο που πρέπει να εκπονηθεί σε 2-3 μήνες, το αργότερο ως το τέλος του χρόνου, το οποίο θα είναι στην κατεύθυνση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, δηλαδή με πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην ενίσχυση της ρευστότητας, αλλά και σε διαρθρωτικά μέτρα με παρεμβάσεις στα δίκτυα διανομής, στην παραγωγή και στους εργαζομένους, χωρίς όμως βίαιες σαρωτικές αλλαγές που θα προκαλέσουν αναστάτωση στην επιχείρηση.
Για τον νέο επικεφαλής της ΔΕΗ, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. "Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο, ωστόσο πιστεύω ότι από το πρώτο έτος μπορούμε να δώσουμε το στίγμα μιας άλλης επιχείρησης".
Καταλήγοντας, ο κ. Στάσσης εκτιμά πως είναι μονόδρομος για τη ΔΕΗ η στροφή σε ανανεώσιμες μορφές ενέργειας. "Η ΔΕΗ δεν έχει άλλη επιλογή γιατί όλη η Ευρώπη πηγαίνει στις καθαρές μορφές ενέργειας, αλλά και επειδή πλέον το κόστος παραγωγής για τον λιγνίτη είναι τεράστιο". 


 https://energypress.gr/news/g-stassis-oti-hreiazetai-i-dei-petyha-me-tin-enel-sti-roymania
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου