Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΚΙΝΑΛ: Άμεσες ή έμμεσες αυξήσεις στις τιμές ρεύματος δεν μας βρίσκουν σύμφωνους

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε σήμερα στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Αρβανιτίδης.
Αναλυτικότερα, ο κ. Αρβανιτίδης υπογράμμισε πως «δεν πέρασαν ούτε 2 μήνες από τις διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού, κατά τα προγραμματικές δηλώσεις, ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος για τους καταναλωτές, και σήμερα, η κυβέρνηση ανακοινώνει αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Τα περί «ίσα βάρκα-ίσα νερά» και μη αρνητικής επίδρασης για τους καταναλωτές με αντιστάθμισμα την μείωση του ΦΠΑ κ του τέλους ΑΠΕ είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Παράλληλα, η κυβέρνηση διώχνει από τη ΔΕΗ τους καλοπληρωτές πελάτες, με την μείωση της έκπτωσης συνέπειας και δεν ανατρέπει τις απαράδεκτες δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η

προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδίδονται σε ανούσιες κοκορομαχίες και αλληλοκατηγορίες, απαξιώνοντας καθημερινά και ο δυο με τις δηλώσεις και τις αποφάσεις τους την μεγαλύτερη ηλεκτρική εταιρεία της χώρας, τη ΔΕΗ.

Μια ΔΕΗ, η οποία όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει στο Κίνημα Αλλαγής χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και εθνική συνεννόηση για να βρει τον νέο ρόλο της στην εποχή ενεργειακής μετάβασης που ζούμε.

Ένας ρόλος που δεν θα μας τον υποδείξουν γνωστοί-άγνωστοι σύμβουλοι και πολυεθνικές, όπως ξεκάθαρα διαφαίνεται ότι αναμένει η κυβέρνηση.

Αλλά θα είναι πολιτική απόφαση με βάση τα εθνικά συμφέροντα.

Δημόσιος έλεγχος, προστασία εργασιακών δικαιωμάτων, μη αύξηση των τιμολογίων και σημαντική στροφή σε ΑΠΕ είναι το τετράπτυχο που προτείνουμε εμείς.

Άμεσες ή έμμεσες αυξήσεις στις τιμές ρεύματος δεν μας βρίσκουν σύμφωνους καθώς πλήττουν το εισόδημα των καταναλωτών αλλά επιβαρύνουν και το κόστος των επιχειρήσεων που προσπαθούν να ανακάμψουν».

Αρχειοθήκη ιστολογίου