Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Οι ολέθριες πολιτικές της απελθούσας Διοίκησης στραγγαλίζουν τους εργαζόμενους

H  ΔΕΗ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, γιατί εκεί την «έσπρωξαν» οι απαράδεκτες και αναποτελεσματικές πολιτικές της προηγούμενης κυβέρνησης και της πιο χείριστης διοίκησης που πέρασε ποτέ από το τιμόνι της επιχείρησης. Η σημερινή κυβέρνηση καλείται να αποσοβήσει τον κίνδυνο της ολικής καταστροφής και να αποκρούσει τους παραχαράκτες της πραγματικότητας που μανιωδώς προσπάθησαν και ασέλγησαν στο πτώμα της ΔΕΗ το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Όλα τα παραπάνω βέβαια, δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση των απαράδεκτο τακτικισμό που ακολούθησε ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας, όσον αφορά την ανακοίνωση της κατάργησης, επί της ουσίας, του μειωμένου τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος που παρείχε η επιχείρηση στους
εργαζόμενους. 
Οφείλει ο κ. υπουργός να γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη «παροχή σε είδος» είναι προϊόν διαβούλευσης, αποτελεί διάταξη ΕΣΣΕ του 1991 και φορολογείται στην ανώτερη κλίμακα. Αντί να αναζητηθούν ευθύνες σε αυτούς που έφτασαν τη ΔΕΗ σε αυτά τα «χάλια», όταν αναμένεται η διερεύνηση ποινικών ευθυνών από τη δικαιοσύνη για τις πολιτικές που εφάρμοσαν, όπως : 
· Εξαγορά EDS Σκοπίων 
· Εξαγορά μετοχών αμφιλεγόμενης τράπεζας, αξίας 25 εκατ. Ευρώ. 
· Προκλητικές – προνομιακές ρυθμίσεις υπέρ μεγαλοεπιχειρηματιών ανταγωνιστών της ΔΕΗ.
 · ΝΟΜΕ και άφεση αμαρτιών σε στρατηγικούς κακοπληρωτές κ. α 
Την ίδια στιγμή μετακυλούν τις ευθύνες στους εργαζόμενους, καταργώντας δήθεν προνόμια. Το πιο επικίνδυνο όμως, είναι η μονομερής κατάργηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δια νόμου, πράξη που δε συνάδει με φιλελεύθερη κυβέρνηση. 
Αντιθέτως είναι κίνηση επικοινωνιακού εντυπωσιασμού και στοχεύει στον κοινωνικό αυτοματισμό. Η παράταξή της ΔΑΚΕ/ΕΤΕ είναι κάθετα αντίθετη με οποιοδήποτε μέτρο είναι εις βάρος των εργαζομένων και θα συμβάλει με κάθε τρόπο στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας. 

Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Αρχειοθήκη ιστολογίου