Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

ΑΔΜΗΕ: Αυξημένα κατά 12,3% τα κέρδη στο 9μηνο - Μέρισμα και προμέρισμα στα 0,088 ευρώ

Με αυξημένα κέρδη έκλεισε το εννεάμηνο του 2019 για την ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, με την εταιρεία να προχωρά στην καταβολή και μερίσματος και προμερίσματος ύψους 0,088 ευρώ ανά μετοχή. 
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η ΑΔΜΗΕ κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 32,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 12,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. 
Σε επίπεδο ομίλου τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 192,3 εκατ. Ευρώ, ενισχυμένα κατά 7,3%. Τα Κέρδη προ φόρων, Χρηματοοικονομικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 139,7 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να καταγράφουν αύξηση 7,2% στα 64,3 εκατ. ευρώ. 

Ο Καθαρός Δανεισμός διαμορφώθηκε στα 88,8 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. αναμένει ότι η ευνοϊκή τάση του εννεαμήνου θα διατηρηθεί και στο τέταρτο τρίμηνο του έτους σε επίπεδο εσόδων. Η έγκαιρη υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του 2019, σε συνδυασμό με την ομαλή εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής από τη θυγατρική "Αριάδνη Interconnection", επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για την τρέχουσα ρυθμιστική περίοδο, όπως αυτές έχουν διατυπωθεί.
Δείτε στα "συνοδευτικά αρχεία" την σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ. 

Αρχειοθήκη ιστολογίου