Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Πρόβα ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή μεγαλοσυνδικαλιστών από την ΔΕΗ

«Ενώνουμε το μέτωπο να πέσει η δεξιά απ τα Πανεπιστήμια μέχρι την δουλειά».
Η συγκέντρωση του Κάραβελ είχε έντονο άρωμα ΠΑΣΟΚ και σε αυτήν συμμετείχαν πρόσωπα που είχαν κυρίως ταυτιστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, πρώην εκσυγχρονιστές που στήριξαν το εγχείρημα του Κώστα Σημίτη για εκσυγχρονισμό, αλλά και στελέχη που πορεύτηκαν με τον Γεράσιμο Αρσένη. Ξεχωριστή θέση έχουν και πάρα πολλά πρόσωπα που προέρχονται από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και ανήκαν στην τάση των «προεδρικών» κόντρα τους εκσυγχρονιστές και με τους οποίους διατηρούσε επαφή ο Θάνος Μωραϊτης. Κεντρικό ρόλο στις κινήσεις που έγιναν, είχαν εκτός από τον Θ. Μωραϊτη, ο Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Παράλληλα, παρόντες, και συνδικαλιστές, άλλοτε ισχυρά μέλη της ΠΑΣΚΕ, όπως ο Νίκος Φωτόπουλος, Γιώργος Αδαμίδης (πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ), Κώστας Μανιάτης (Πρόεδρος ΕΤΕ/ΔΕΗ) και Αλέξανδρος Φλέγκας από τη ΔΕΗ, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης, κ.ά.

Εκεί ήταν πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως μεταξύ άλλων, ο Χρήστος Πιπεργιάς, ο Δημήτρης Παλαιοθόδωρος και ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης που ανήκαν στην ομάδα του Γεράσιμου Αρσένη και τώρα διατηρούν στενή σχέση με την Λούκα Κατσέλη, ο πρώην γραμματέας της Κ.Ο. του ΠAΣOΚ και επί σειρά ετών βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Λεβογιάννης, ο Θανάσης Γικόνογλου (γιος του πρώην βουλευτή Μόσχου Γκιόνογλου), ο Θανάσης Οικονόμου (σύντροφος της πρώην βουλευτού της ΝΔ Κατερίνας Μάρκου), η Μαρία Θεοχάρη, Κώστας Ασλάνης (Ηρακλείου - διετέλεσε δήμαρχος και βουλευτής), ο Ρούλης Κοκελίδης, ο Στέφανος Τζουμάκας, κ.ά.
Ο Νίκος Μαδεμλής (διετέλεσε γραμματέας της όπως και ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Μωραϊτης), ο δικηγόρος Άγης Τάτσης, ο Θάνος Βούρδας (σ.σ. είχε μετακινηθεί εδώ και χρόνια και ήταν συνεργάτης του Χρ. Σπίρτζη), ο Ηλίας Αντωνίου (διετέλεσε πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος).  Παρουσία έχει και η αυτοδιοίκηση, με τον Νίκο Σαράντη (πρώην δήμαρχος Αγίων Αναργύρων) και άλλοτε στενός συνεργάτης του Στέφανου Μανίκα, εκ των «λοχαγών» του ΠΑΣΟΚ.

 https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1036480/prova-pasok-ston-syriza-prosklitirio-tsipra-kata-tis-dexias

Αρχειοθήκη ιστολογίου