Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: Τριπλάσια η αξία της ΔΕΗ - Η βελτίωση της αδειοδότησης στις ΑΠΕ θα φέρει επενδύσεις και θέσεις εργασίας

Την εκτίμηση ότι στο περιβάλλον που διαμορφώνεται "η νέα ΔΕΗ θα πρωτοστατεί" έκανε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και σημείωσε πως "η μετοχή της μία ημέρα πριν τις ευρωεκλογές ήταν στα 1,46 ευρώ και στο κλείσιμο της χθεσινής ημέρας στα 4.12 ευρώ".
«Τριπλασιάστηκε η αξία της επιχείρησης, η οποία θυμίζω, ανήκει κατά 51% στο ελληνικό Δημόσιο» συνέχισε, ενώ επανέλαβε το στόχο της απεξάρτησης από το λιγνίτη μέχρι το 2028, η οποία θα βάλει την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης στη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας. Είπε επίσης, ότι μπορεί να συντμηθεί ο χρόνος για την αδειοδότηση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων και πως κυκλική οικονομία σημαίνει αξιοποίηση των πάντων, και των σκουπιδιών. «Σημαίνει δισ. ευρώ σε επενδύσεις και δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε και διαβεβαίωσε ότι όλα αυτά μπορούν να γίνουν.

Αναφορικά με την Τουρκία και τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:
«Έχουμε δίκιο, αυτοπεποίθηση και ισχυρές συμμαχίες», τόνισε και αναφέρθηκε στα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής ενώ μίλησε και για τη σχέση μας με τις ΗΠΑ: «Δεν μπορώ να παραγνωρίσω το γεγονός ότι κάνατε θεαματική στροφή στην εξωτερική πολιτική σε σχέση με τις ΗΠΑ και όσα πιστεύατε. Πολύ καλά κάνατε», είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε πως με εξαίρεση το ΚΚΕ, διαμορφώνεται για πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση, πλατιά διακομματική συμμαχία που θεωρεί τη σχέση μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στρατηγικής συμμαχίας.
«Δεν είμαστε δεδομένοι, όχι για τις ΗΠΑ. Δεν είμαστε δεδομένοι για κανένα. Είμαστε δεδομένοι μόνο για τον ελληνικό λαό. Οι καλοί σύμμαχοι φαίνονται στις δύσκολες στιγμές», τόνισε και υπενθύμισε πως από αμερικανικής πλευράς έχει υπάρξει ρητή καταδίκη της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης από το State Department.
Πρόσθεσε πως η πόρτα του γραφείου του θα είναι πάντα ανοικτή για οποιαδήποτε ενημέρωση στα εθνικά θέματα, και αν κρίνει θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Ας κρατήσουμε το κεκτημένο της ενιαίας εθνικής γραμμής», υπογράμμισε.



 https://energypress.gr/news/mitsotakis-triplasia-i-axia-tis-dei-i-veltiosi-tis-adeiodotisis-stis-ape-tha-ferei-ependyseis

Αρχειοθήκη ιστολογίου