Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

ΑΔΜΗΕ: Αναβαθμίστηκαν τα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας σε Αττική, Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη

Μετά από 20 και πλέον ετών λειτουργίας, τα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ αναβαθμίζονται. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Διαχειριστής ολοκλήρωσε πρόσφατα την τεχνολογική αναβάθμιση των Κέντρων Ελέγχου στο Κρυονέρι Αττικής, την Πτολεμαΐδα και τη Θεσσαλονίκη, προχωρώντας σε εκσυγχρονισμό των εργαλείων λογισμικού (software), των υλικών (hardware) και των αιθουσών ελέγχου με αντικατάσταση των αναλογικών προβολικών συστημάτων με ψηφιακά.
Το Σύστημα Ελέγχου Ενέργειας (ΣΕΕ) του ΑΔΜΗΕ αποτελεί κρίσιμη εθνική υποδομή απαραίτητη για την παρακολούθηση, τη λειτουργία και τον έλεγχο του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος Παραγωγής και Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η παρακολούθηση και ο έλεγχος της λειτουργίας του Εθνικού Διασυνδεδεμένου Συστήματος Παραγωγής και Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, γίνεται σε πραγματικό χρόνο καθ΄ όλο το 24ωρο από το αρμόδιο προσωπικό του ΑΔΜΗΕ, που εργάζεται στους αίθουσες ελέγχου των εν λόγω Κέντρων.

Στο Κρυονέρι Αττικής στεγάζονται το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και το Νότιο Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας. Στην Πτολεμαΐδα λειτουργεί το Βόρειο Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως εφεδρικό Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας. Ένα ακόμη Περιφερειακό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.
Το έργο υλοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στα πλαίσια αυτά, ο ΑΔΜΗΕ διοργανώνει εκδήλωση για την τεχνολογική αναβάθμιση του Κέντρου Ελέγχου Ενέργειας στο Κρυονέρι, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στις 10:30 π.μ. Στην εκδήλωση θα παρεβρεθούν ο υπουργός Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός κ. Γεράσιμος Θωμάς και η γενική γραμματέας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου.


Αρχειοθήκη ιστολογίου