Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ε. Μυτιληναίος: Τα έργα δικτύου η νέα μεγάλη δραστηριότητα της Mytilineos - Πάμε για μερίδιο 30% στην προμήθεια ρεύματος

 

Ε. Μυτιληναίος σε αναλυτές: Τα έργα δικτύου η νέα μεγάλη δραστηριότητα της Mytilineos - Πάμε για μερίδιο 30% στην προμήθεια ρεύματος

Σε ένα νέο τομέα, εκείνον της κατασκευής δικτύων ηλεκτρισμού, εισέρχεται δυναμικά η Mytilineos με τον πρόεδρο και CEO της εισηγμένης να υπόσχεται έσοδα και κέρδη όπως αυτόν της ανάπτυξης έργων ΑΠΕ (M Renewables).

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος τους αναλυτές στη διάρκεια της conference call με αφορμή τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα: «Για εμάς τα projects δικτύων θα είναι τα νέα ‘M Renewables΄», σημείωσε μιλώντας για την ανάληψη έργων κατασκευής δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.: «Η πράσινη μετάβαση προϋποθέτει τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο την αύξηση της χωρητικότητας για τη μεταφορά πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας.

Και αυτή θα είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική μας δραστηριότητας», τόνισε φέρνοντας ως παράδειγμα την ανάπτυξη της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Σκωτίας – Αγγλίας ύψους 1 δις. λιρών. «Έχουμε το knowhow έχουμε την οικονομική δυνατότητα και στήριξη», συμπλήρωσε ο κ. Μυτιληναίος.

Στο 30% το μερίδιο προμήθειας

Ο ίδιος έθεσε ως στόχο για τα αμέσως επόμενα χρόνια τον διπλασιασμό του μεριδίου της Mytilineos στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως είπε στοχεύει σε μερίδιο της τάξης του 30% το οποίο θα φέρει την ιδιωτική εταιρεία αμέσως μετά τη ΔΕΗ, η οποία αποσκοπεί σε μερίδιο 45% το 2026.

 

energypress.gr

Αρχειοθήκη ιστολογίου