Πρόγραμμα MED Διαγνωστικό / ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ DENTAL CARE / EYE CARE / ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ - www.genop.gr

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

Εντός τριμήνου η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ

 

Εντός τριμήνου η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ – Στα 182 εκατ. ευρώ τα έσοδα της Currys από το deal

Πριν τη λήξη του οικονομικού έτους, που κλείνει τον Απρίλιο, αναμένει η Currys την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος από την ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Currys σημειώνει, επίσης, ότι με την ολοκλήρωση του deal, η βρετανική εταιρεία αναμένει να λάβει καθαρά έσοδα σε μετρητά ύψους περίπου 156 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας, ποσό που αντιστοιχεί σε 182,26 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

Σημειώνεται ότι στη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ για την συμφωνία εξαγοράς της Κωτσόβολος αναφέρονταν τα εξής σχετικά με το τίμημα: “Η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι υπέγραψε συμφωνία με την Currys plc για την εξαγορά της Κωτσόβολος έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης €200 εκατ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός και τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16”. 

Ο σχεδιασμός του Διοικητικού Συμβουλίου της Currys προβλέπει ότι, βραχυπρόθεσμα, τα έσοδα από την πώληση της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ θα κατευθυνθούν στη μείωση του καθαρού χρέους της εταιρείας. 

Στην ανακοίνωση της Currys σημειώνεται, επίσης, ότι περαιτέρω αποφάσεις κατανομής κεφαλαίου, όπως η πρόσθετη χρηματοδότηση του συνταξιοδοτικού συστήματος και η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους, θα ληφθούν σύμφωνα με τη δηλωμένη πολιτική κατανομής κεφαλαίου του Ομίλου. 


https://energypress.gr/index.php/news/entos-triminoy-i-oloklirosi-tis-exagoras-tis-kotsobolos-apo-ti-dei-sta-182-ekat-eyro-ta-esoda

Αρχειοθήκη ιστολογίου