Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΚΑΜΜΙΑ ΑYΞΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛOΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ! ΟΙ ΥΠΕΡ ΤΡΊΤΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!

Η ΔΕΗ δεν έχει αυξήσει τα τιμολόγια ρεύματος εδώ και πάρα πολύ
καιρό!
Η ΔΕΗ "δεν φταίει" εάν της έχουν επιβάλει με Νόμους να εισπράττει διάφορα ποσά "υπέρ τρίτων",τα οποία αναπόφευκτα ..."φουσκώνουν" τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος!!! Την ίδια υποχρέωση με τη ΔΕΗ έχουν και οι άλλες εταιρείες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας!!!

Αυτά απαντώ σε δημοσιογράφους που με παίρνουν και με ρωτούν για τους λογαριασμούς.ρεύματος που αυτή την εποχή εμφανίζονται να είναι ..."φουσκωμένοι"...

Σε όλους τους δημοσιογράφους λέω τα ίδια πράγματα:

ΟΙ ΡΥΘΜΙΖΌΜΕΝΕΣ ΧΡΕΏΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΝΌΜΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ "ΥΠΕΡ ΤΡΊΤΩΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ", ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΔΥΣΚΟΛΊΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΜΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ!!!!!
Οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις "φουσκώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος" χωρίς να φταίει η ΔΕΗ που "με το ζόρι" γίνεται ..."φοροεισπράκτορας"...
Τη μεγαλύτερη αύξηση από τις "υπέρ τρίτων χρέωσεις" είχε το Ειδικό Τέλος Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) - πρώην Τέλος ΑΠΕ - που πραγματικά ..."απογειώθηκε", με αποτέλεσμα να "φουσκώνουν" σημαντικά οι λογαριασμοί ρεύματος!
Σύμφωνα με τα στοιχεία της EUROSTAT, στην Ελλάδα πάνω από 520% αυξήθηκαν οι επιβαρύνσεις "υπέρ τρίτων" που μπαίνουν στους λογαριασμούς για μεσαίες καταναλώσεις οικιακών καταναλωτών στην τελευταία πενταετία!!!
Έτσι, με όλες αυτές τις επιβαρύνσεις φθάσαμε στο σημείο ώστε, το 50% ή και παραπάνω του συνολικού ποσού λογαριασμού των οικιακών καταναλωτών να πηγαίνει σε "τρίτους" και όχι στη ΔΕΗ, η οποία όμως υποχρεώνεται να εισπράξει τις οφειλές!
Ωστόσο, όσο και να λες τα ίδια πράγματα στους δημοσιογράφους, δυστυχώς, οι περισσότεροι τελικά αναφέρονται ανακριβώς στους "φουσκωμένους" λογαριασμούς της ΔΕΗ!!!

ΚΙΜΩΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ
Διευθυντής Τύπου & ΜΜΕ ΔΕΗ ΑΕ

Αρχειοθήκη ιστολογίου