Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ποιους τοποθετεί ο Π. Λαφαζάνης στην κορυφή της ΡΑΕ

Ποιους τοποθετεί ο Π. Λαφαζάνης στην κορυφή της ΡΑΕ


Τις προτάσεις του για την πλήρωση των κενών θέσεων του προέδρου, του αντιπροέδρου Α' και ενός μέλους της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), γνωστοποίησε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, με επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο της Βουλής από την οποία και ζητεί να συγκληθεί η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διατυπώσει γνώμη.
Με την επιστολή του, ο υπουργός εισηγείται να οριστούν στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), οι:

• Νικόλαος Μπουλαξής του Γεωργίου, ως πρόεδρος,
• Σωτήριος Μανωλκίδης του Κωνσταντίνου, ως αντιπρόεδρος Α', και
• Νεκταρία Καρακατσάνη του Βάιου, ως μέλος.
Βιογραφικά
Ο κ. Μπουλαξής από τον Γενάρη του 2001 εργάζεται στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Μέχρι και τον Απρίλη του 2002 ως συνεργάτης της Αρχής με σύμβαση έργου και, ακολούθως, σε θέση Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού όπου προσελήφθη με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Μέχρι τον Μάρτη του 2007 απασχολήθηκε στη Μονάδα Ανάλυσης Ενεργειακών Συστημάτων, από τον Μάρτη 2007 μέχρι τον Μάη 2013 ως επικεφαλής της Ομάδας Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών της ΡΑΕ και από τον Μάη 2013 είναι επικεφαλής της Ομάδας Ηλεκτρικών Συστημάτων της Αρχής, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο κ. Μανωλκίδης είναι δικηγόρος και από τον Οκτώβριο 2012 ως σήμερα εργάζεται (μετά από απόσπαση/διάθεση) ως επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο της βουλευτού 'Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγας Γεροβασίλη. Όμως εργάσθηκε και ως ειδικός επιστήμονας στην ανεξάρτητη διοικητική αρχή Συνήγορος του Πολίτη, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργού Πολιτισμού σε θέματα «νομικής και οργανωτικής υποστήριξης» της Ολυμπιακής προετοιμασίας. απασχολήθηκε, ως δικηγόρος στο Δικαστικό Γραφείο και στην Ομάδα Έργου «Νομική Υπηρεσία» (2007 - σήμερα) της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Αρχειοθήκη ιστολογίου