Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ευθύνες στη ΔΕΗ και στο Δήμο Μαραθώνα καταλογίζει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ

Ευθύνες στη ΔΕΗ και στο Δήμο Μαραθώνα
Στη ΔΕΗ και στο Δήμο Μαραθώνα επιρρίπτει ευθύνες η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ) για τη διακοπή ρεύματος στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο στο Σχινιά που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι αθλητές και οι προπονητές του μένουν σε ξενοδοχείο και περιμένουν με αγωνία τις εξελίξεις προκειμένου να αρχίσουν και πάλι την προετοιμασία τους. Η ανακοίνωση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου αναφέρει: «Με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα εν όψει προπονήσεων της εθνικής ομάδας κωπηλασίας, η Εταιρεία ..
Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ) ανακοινώνει ότι η διακοπή ηλεκτροδότησης της εγκατάστασης είναι αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΗ και του Δήμου Μαραθώνα.
Συγκεκριμένα, η ΕΤΑΔ κατέβαλε και καταβάλλει συνεχώς και αδιαλείπτως όλες τις χρεώσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ για τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, αρνούμενη ωστόσο να πληρώνει και τα δημοτικά τέλη που εδώ και χρόνια χρεώνει ο Δήμος μέσω της ΔΕΗ, εφόσον η Ολυμπιακή Εγκατάσταση ρητά απαλλάσσεται διά νόμου από την καταβολή τελών (Ν. 3342/2005 άρθρο 7). Επ' αυτού έχουν αποφανθεί τελεσίδικα και τα διοικητικά δικαστήρια (απόφαση Διοικητικού Εφετείου 1737/2013) έχει κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ και στο Δήμο), ωστόσο τόσο ο Δήμος Μαραθώνα όσο και η ΔΕΗ εξακολουθούν να χρεώνουν τέλη στους λογαριασμούς.
Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους χρήστες του Κωπηλατοδρομίου για την αναστάτωση και να τους διαβεβαιώσουμε ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την άμεση επανασύνδεση. Ειδικότερα, εν όψει της πρόσφατης διακοπής της ηλεκτροδότησης, η ΕΤΑΔ ήδη από την περασμένη εβδομάδα απέστειλε Εξώδικη Πρόσκληση – Διαμαρτυρία και Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων στη ΔΕΗ, ενώ η Προσωρινή Διαταγή, με αίτημα την άμεση αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, συζητείται εντός της εβδομάδας» αναφέρει η ανακοίνωση.

 http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10554&subid=2&pubid=130073257

Αρχειοθήκη ιστολογίου