Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Τ. Κουίκ: "Tο δημόσιο πρέπει να διατηρήσει οπωσδήποτε τον έλεγχο της Ενέργειας"

Στις οφειλές προς τη ΔΕΗ και στον αγωγό ΤΑΡ αναφέρθηκε
μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, κατά την διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου «Υποδομές, Επενδύσεις, Ανάπτυξη».
Ο κ. Κουίκ παρατήρησε ότι το ζήτημα των οφειλών τέθηκε σε συνάντηση που είχε ο ίδιος με την διοίκηση της ΔΕΗ, ώστε να δοθεί οικονομική ανάσα στους οφειλέτες μέσω ενός διακανονισμού. Παράλληλα, επισήμανε ότι ο σχεδιαζόμενος αγωγός Turkish Stream έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη σε σύγκριση με τον ΤΑΡ...


Ο ίδιος διαχώρισε την περίπτωση της ύδρευσης και της ενέργειας, λέγοντας ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρήσει οπωσδήποτε τον έλεγχο, επικαλούμενος και την γεωστρατηγική σημασία των συγκεκριμένων υποδομών. 
 Ειδικά για τον ενεργειακό τομέα ανέφερε όμως, ότι ενέργεια μπορούν να παράγουν και οι ιδιώτες.
Ειδικά για τη ΔΕΗ αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα μίας ρύθμισης οφειλών, στους οφειλέτες της Επιχείρησης που θα μπορούσε να δώσει μία σημαντική ανάσα στην αγορά, καθώς πολλές μικρές επιχειρήσεις έχουν φθάσει στο σημείο να τους διακόπτεται η παροχή ρεύματος.
Αναφέρθηκε επίσης στο ρόλο του αγωγού Turkish Stream ο οποίος θα αποφέρει κατά την εκτίμησή του, σημαντικό οικονομικό όφελος σε σχέση με τον TAP.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι οι υποδομές και οι επενδύσεις έχουν ανάγκη από ένα ήρεμο περιβάλλον, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει να κλείσει μια έντιμη συμφωνία με τους Θεσμούς και ότι λύση θα βρεθεί οπωσδήποτε μέσα στην Ευρωζώνη. Δήλωσε επίσης ανοιχτός στις προτάσεις των επιχειρήσεων, ζητώντας παράλληλα την αφύπνιση όλων αυτή τη δύσκολη περίοδο.

 http://energypress.gr/

Αρχειοθήκη ιστολογίου