Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟ


ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ


Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ζούμε ένα παρόν δυσβάστακτο και ένα μέλλον που φαντάζει αβέβαιο και συνεχώς δυσχεραίνει.

Οι εργαζόμενοι και μόνον αυτοί καλούνται να πληρώσουν  για όλα και για όλους με τα ανελέητα  και πρωτοφανή μέτρα εις βάρος τους.

Από το «λεφτά υπάρχουν», φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση όπου,  οι Έλληνες εργαζόμενοι επανατοποθετούνται στο τραπέζι με στόχο την εξαφάνιση τους.

Οι αλλαγές που επιβάλλονται επεκτείνονται σε όλο το..
φάσμα της οικονομίας και της κοινωνίας, ακολουθώντας  συνταγές που έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν και δεν αποδείχθηκαν παντού και πάντα επιτυχημένες.

ΟΧΙ εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό το έγκλημα.

Αντιληφθήκαμε το 2012 ότι, στα δύσκολα βρίσκεται η ευκαιρία να διαμορφώσουμε όλοι μαζί κάτι καινούργιο, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και να αντιπροσωπεύει πλήρως και στο σύνολό του τους εργαζομένους Πτυχιούχους Μηχανικούς της ΔΕΗ .

Αλλάξαμε σελίδα και προχωρήσαμε χωρίς δεσμεύσεις και  αγκυλώσεις. Συστήσαμε τον συνδυασμό Αδέσμευτη Πρωτοβουλία Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας και από τις θέσεις που μας τίμησαν οι συνάδελφοι αποδείξαμε με τις δράσεις μας ότι είμαστε και αδέσμευτοι και αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες.

Δεν υποταχθήκαμε σε κανένα σύστημα και δεν συνεργαστήκαμε με κανένα μηχανισμό. Αυτό είναι που μας κάνει ελεύθερους στη διακίνηση των ιδεών και πολυσυλλεκτικούς. Κοινό μας στοιχείο η αγωνία μας για την πορεία της Επιχείρησης και η συνδεόμενη εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων της.                                     

ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟ

       ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



                      Στις βασικές αρχές μας είναι τα παρακάτω:

·           Η απεμπλοκή από παραγοντικές μικροσυνδικαλιστικές ή άλλου τέτοιου είδους  επιρροές. Ο συνδυασμός συνίσταται από συναδέλφους, από την πλειοψηφία των Διευθύνσεων της ΔΕΗ, με βασικό κριτήριο την ικανότητα και την ευθύνη στο συνδικαλιστικό τους υπόβαθρο.

·           Η ενασχόληση με θέματα που αφορούν αμιγώς στα τεκταινόμενα σχετικά με την ΔΕΗ αλλά και του ευρύτερου ενεργειακού χώρου και η ενημέρωση  των συναδέλφων σε τακτική βάση.

·           Η μαχητική διεκδίκηση και η διασφάλιση/διατήρηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων με δίκαια και ισότιμα κριτήρια, καθώς και η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων τους σε πανελλαδικό επίπεδο.

·           Η δυνατότητα έκφρασης νέων ιδεών – τρόπων δράσης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, με στόχο την αποτελεσματική και δραστική αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν νέους αλλά και παλαιότερους συναδέλφους από τον κλάδο.

·           Η ευρύτερη προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες συνθήκες και τις ανάγκες της ΔΕΗ.



Τα προβλήματα του σήμερα είναι πολλά και απαιτούν αγώνα και δράση άμεσα.

Η ΔΕΗ  ΑΠΑΞΙΩΘΗΚΕ

·           Προσπάθεια τεμαχισμού και παραχώρηση στους ιδιώτες ( ΑΔΜΗΕ, ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ )

·           Υπάρχει  έλλειψη σοβαρού σχεδιασμού .

·           Μη ύπαρξη εκσυγχρονισμού και προσαρμογή στις νέες απαιτήσεις.

·           Απώλεια  τεχνογνωσίας, η ΔΕΗ δεν προχωρά σε προσλήψεις νέου προσωπικού και ουσιαστικά παραχωρεί τις εργασίες της στους εργολάβους.

·           Απαξιώνεται από την κοινωνία χρησιμοποιούμενη ως φοροεισπρακτικός μηχανισμός με τεράστια απώλεια εσόδων.





ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ

Κατακτήσεις, κεκτημένα χρόνων εκμηδενίζονται, θυσιάζονται στο βωμό της κρίσης και της χρεοκοπίας.

-       Έχει μειωθεί ο μισθός μας κατά 40% μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες διαβίωσης.

-       Παραβιάζονται άρθρα του συντάγματος και νόμοι που προστατεύουν τα περιουσιακά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων καταλύοντας το ασφαλιστικό μας.

-       Επιβάλλεται πλαφόν στους μισθούς ώστε οι εργαζόμενοι σε ειδικές συνθήκες να μην αμείβονται σύμφωνα με το νόμο.

-       Εκβιαστικά εξωθούνται πολλοί συνάδελφοι στη συνταξιοδότηση.

-       Οι συντάξεις μας μειώνονται συνεχώς το εφάπαξ εκμηδενίζεται, παράνομα και καταχρηστικά δεν καλύπτεται ο πάγιος πόρος του ασφαλιστικού.

-       Η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη εξαερώθηκε.



ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ
ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

·           Η επιβαλλόμενη απελευθέρωση ενέργειας γίνεται με στρεβλό και αδιαφανή τρόπο.

·           Ο καταναγκαστικός διαχωρισμός και η επιβαλλόμενη ομιλοποίηση της επιχείρησης, μέσα από τις ψηφισμένες και από την χώρα μας ευρωπαϊκές οδηγίες, γίνονται με ένα ιδιότυπο νομοθετικό καθεστώς που ανάγει την ΡΑΕ σε απόλυτο άρχοντα των πάντων, στρεβλώνοντας τόσο το αρχικό πνεύμα των οδηγιών που δυνητικά μπορεί να οδηγήσει σε μη πιστοποίηση των διαχειριστών και κατ’ επέκταση αντί να προστατέψει την εταιρεία να την οδηγήσει στον πλήρη ιδιοκτησιακό διαχωρισμό.



ΕΝΙΑΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ




Στα πλαίσια τόσο της ισότητας μεταξύ εργαζομένων αλλά και της τυπικής αναβάθμισης του κλάδου

 Συνεχίζουμε να    αγωνιζόμαστε ( νομικά και συνδικαλιστικά) για την άμεση χορήγηση του 2ου Μ.Κ και αλλαγή του καταληκτικού κλιμακίου σε όσους συναδέλφους δεν έχουν χορηγηθεί.

Θεωρούμε ότι η διατήρηση της εγκληματικής ανισότητας στο θέμα της μη αναγνώρισης του πτυχίου από κατάθεσης του, με τις άδικες αποφάσεις και τους άστοχους και αναποτελεσματικούς χειρισμούς της Διοίκησης δεν καλλιεργεί το κατάλληλο εργασιακό περιβάλλον, άρα απαιτείται από την Διοίκηση η επανεξέταση του.

Συμμετοχή του κλάδου και στις προκηρύξεις για την θέση του Δ/ντή ΒΟΚ

Κάλυψη των θέσεων Μηχανικών Φυλακής στους Σταθμούς Παραγωγής από τον κλάδο.

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των συναδέλφων στους Σταθμούς Παραγωγής.

Χορήγηση σε όλους ολόκληρου του επιδόματος επικινδύνου εργασίας.

Κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και ευθύνης του κλάδου μέσω οργανογράμματος.

Διαρκή λειτουργία της επιτροπής μετατάξεων.



                                    ΑΡΣΗ ΑΔΙΚΙΩΝ
ΤΥΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥΚΛΑΔΟΥ 
       ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                             

                                                 

Η αδιέξοδη πολιτική που ακολουθείται μόνο λύσεις δεν δίνει. Απαιτείται να παρθούν  δύσκολες αλλά και θαρραλέες αποφάσεις που θα φέρουν προοπτική και ανάπτυξη στην Ελληνική οικονομία – η ΔΕΗ μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο - βοηθώντας παράλληλα να υπάρξει  εργασιακή ασφάλεια και μέλλον το συντομότερο δυνατό.

Κύριος στόχος μας είναι η αδέσμευτη - ανεμπόδιστη λειτουργία της επιχείρησης γενικότερα προς όφελος της ίδιας, των εργαζομένων αλλά και όλων των Ελλήνων.

Η Αδέσμευτη Πρωτοβουλία Πτυχιούχων Μηχανικών ΔΕΗ δηλώνει, ότι ουδέποτε θα συναινέσει σε μη συνταγματικές ρυθμίσεις και διαδικασίες, θα αντιπαρατεθεί δυναμικά πολιτικά και ιδεολογικά με την πολυφωνία και την ανεξαρτησία που τη διέπει.

Είναι καιρός όλοι οι συνάδελφοι να συστρατευθούν στον δίκαιο αγώνα που ξεκινάμε είτε συμμετέχοντας ενεργά στο ψηφοδέλτιο της κίνησής μας, με ιδέες και προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία του Συλλόγου μας, είτε απλά και μόνο με την προτίμησή σας στις εκλογές στις 20 Μαΐου του 2015.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

       ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΗ 

                                                 

Αρχειοθήκη ιστολογίου