Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

«Η ΔΕΗ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι» - Αυστηρό μήνυμα σε όσους χρωστούν από Παναγιωτάκη

Ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναπροσαρμογές στις τιμές, λέγοντας ότι «επιδιώκουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας. Ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση και μείωση στο μέτρο του δυνατού των τιμών. Ακόμη περισσότερη κοινωνική ευαισθησία»

Αιχμές κατά της ΡΑΕ άφησε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μιλώντας στο συνέδριο της ΔΕΗ, ο οποίος παρά..

το γεγονός ότι δεν αμφισβητεί την ανεξαρτησία της, όπως είπε, παρά ταύτα άσκησε κριτική στη μέχρι τώρα πολιτική της. Υπογράμμισε, επίσης, ότι βασικός στόχος είναι μία σύγχρονη ΔΕΗ με σαφή στρατηγική προς όφελος όλων των πελατών της και με βασική προϋπόθεση η ολική της επαναφορά στην εταιρική λειτουργία με τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναπροσαρμογές στις τιμές, λέγοντας ότι «επιδιώκουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας. Ακόμη καλύτερη εξυπηρέτηση και μείωση στο μέτρο του δυνατού των τιμών. Ακόμη περισσότερη κοινωνική ευαισθησία». Επίσης, έστειλε αυστηρό μήνυμα σε όσους δεν πληρώνουν, ενώ έχουν τη δυνατότητα, υπογραμμίζοντας ότι «η ΔΕΗ δεν είναι ξέφραγο αμπέλι». «Η σκόπιμη ασυνέπεια εκπλήρωσης των υποχρεώσεων δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή. Αυτοί που ενώ μπορούν, δεν πληρώνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος εκμεταλλευόμενοι την κρίση, είναι αυτοί που σε τελευταία ανάλυση την ανατροφοδοτούν με τη συμπεριφορά τους. Και βέβαια ναρκοθετούν την κοινωνική και αναπτυξιακή προοπτική της ΔΕΗ», είπε.

«Θέλω να σταθώ στο ρόλο της ΡΑΕ. Είμαι ο τελευταίος που θα αμφισβητήσω την ανεξαρτησία της, και τη αναγκαιότητα και χρησιμότητά της, για την ομαλή λειτουργία της αγοράς και τον έλεγχο της αποδοτικότητας των μονοπωλιακών δραστηριοτήτων της αλυσίδας του ηλεκτρισμού, και εννοώ τα Δίκτυα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «ωστόσο η ΡΑΕ καλείται να αποφασίσει: είναι ο κεντρικός της στόχος η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καταναλωτών της ηλεκτρικής ενέργειας και της ανάπτυξης; Eίναι υπέρ του χαμηλού κόστους παραγωγής; Γιατί αντιμετωπίζει τη ΔΕΗ με τόση προκατάληψη;  Γιατί απορρίπτει κάθε εύλογο αίτημά της, ακόμη και αιτήματα που σχετίζονται με την εισπραξιμότητα των οφειλών της;».

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι «περιορίζομαι σήμερα σ΄αυτά γιατί προσδοκώ ότι η νέα στελέχωση της ΡΑΕ στοιχισμένη στο μεγάλο εθνικό στόχο, την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας, θα επαναπροσδιορίσει ριζικά τη στάση της έναντι της ΔΕΗ».

Ελένη Στεργίου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου