Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Νέο ατύχημα με unimog στο Ορυχείο Μαυροπηγής του ΛΚΔΜ

θνιμογ
Άγιο είχαν δύο (οχταμηνίτες) στο ορυχείο Μαυροπηγής. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, το Unimog στο οποίο επέβαιναν,  ανατράπηκε χωρίς ευτυχώς να πάθουν το παραμικρό. Όπως ισχυρίστηκε ο οδηγός, στην προσπάθειά του να στρίψει, το τιμόνι “κόλλησε” με αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος.
 
Ο Σπάρτακος για το νέο εργατικό ατύχημα στο ορυχείο Μαυροπηγής
Οι κώδωνες κινδύνου διαρκώς κρούουν.
Οι κόκκινες γραμμές και τα όρια διαρκώς ξεπερνιούνται...
Ανοιχτές θύρες συνεχώς παραβιάζονται και οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα κατά την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος.
Οι εικόνες του νέου εργατικού ατυχήματος στο Ορυχείο Μαυροπηγής για μία ακόμα φορά μας κάνει να πιστεύουμε πως πραγματικά οι.. εργαζόμενοι είχαν Άγιο και για πολλοστή φορά αναρωτιόμαστε όλοι: «ως πότε».
Σήμερα, τώρα, τούτη τη στιγμή η απόσυρση του πεπαλαιωμένου στόλου και η αντικατάστασή του με σύγχρονο εξοπλισμό κρίνεται περισσότερο επιτακτική από ποτέ.
Σε ότι έχει να κάνει με την διαχρονική προτροπή του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, ότι οι συνάδελφοι θα πρέπει ρητά και κατηγορηματικά να αρνούνται να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε όχημα δε φέρει σύγχρονες προδιαγραφές, φαίνεται πως αυτή τη στιγμή αποτελεί το «τελευταίο καταφύγιο» για την οικογένεια των εργαζόμενων καθώς η δική τους αντίδραση είναι το πρώτο βήμα προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, σφόδρα προβληματισμένος από την τακτικότητα των ατυχημάτων που σημειώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών/δράσεων προκειμένου να επιτύχει τον στόχο.
Αύριο Τετάρτη και ώρα 12 το μεσημέρι το Προεδρείο του Σωματείου θα έχει συνάντηση με την ηγεσία του Ορυχείου Κυρίου Πεδίου για το συγκεκριμένο θέμα.

Αρχειοθήκη ιστολογίου