Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

«Οταν έχεις πρόβλημα με το ρεύμα, δεν πουλάς τα ασημικά σου, αλλά προσπαθείς να τα εκμεταλλευτείς και να παράξεις φτηνό ρεύμα»

Κεραυνοί από τον γραμματέα του σωματείου «Σπάρτακος» για
τα θέματα της ΔΕΗ εναντίον του Σαμαρά
«Πρόεδρε, θα έπρεπε να κάτσεις και να ακούσεις τη διαφορετική άποψη. Γιατί το σίριαλ με τους δανειστές θα κρατήσει καιρό». Η φράση ανήκει στον Θανάση Μάστορα και ειπώθηκε το βράδυ της Κυριακής προς τον Αντώνη Σαμαρά, στην προσυνδιάσκεψη της Καστοριάς, λίγο πριν ο τελευταίος αποχωρήσει εσπευσμένα επιστρέφοντας στην Αθήνα. Ετσι, ο γενικός γραμματέας του «Σπάρτακου», ενός σωματείου με περίπου 3.500 μέλη που είναι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, εκφώνησε την ομιλία του μπροστά σε πολύ λιγότερο κόσμο, καθώς η πλειονότητα των συνέδρων αποχώρησε από την αίθουσα με το που έφυγε ο αρχηγός της Ν.Δ. Με λόγια επίκαιρα, απλά, αλλά και σταράτα, στηλίτευσε τη.. στάση της Ν.Δ. και της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ».

Τι υποστήριξε στην ομιλία του ο κ. Μάστορας; Οτι δεν ήταν απαίτηση της τρόικας να ξεκινήσει η διαδικασία απελευθέρωσης της αγοράς της ενέργειας ούτε η δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». «Αρα ήταν επιλογή της κυβέρνησης, στην οποία συμμετείχε η Ν.Δ.» σημείωσε και άσκησε κριτική στην τακτική του «ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας». «Οταν κάνεις ιδιωτικοποιήσεις, πρέπει να στηρίζεις τις επενδύσεις που κάνεις, κάτι που και εμείς υποστηρίξαμε πριν από τις εκλογές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δίνεις τη σάρκα από τη σάρκα σου, ξεπουλώντας τα πάντα για ένα πιάτο φακές» σημείωσε ο κ. Μάστορας. Και πρόσθεσε με νόημα: «Οταν έχεις πρόβλημα με το ρεύμα, δεν πουλάς τα ασημικά σου, αλλά προσπαθείς να τα εκμεταλλευτείς και να παράξεις φτηνό ρεύμα». Μάλιστα, μιλώντας χτες στη «δημοκρατία», υποστήριξε ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο με τη ΔΕΗ είναι συνδεδεμένος ένας πληθυσμός που ξεπερνά τα 200.000 άτομα. «Ολοι αυτοί μόνο θετικά δεν έβλεπαν τη Ν.Δ.» σχολιάζει.

Κριτική
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του άσκησε κριτική και στο θέμα της ιδεολογίας της Ν.Δ. «Μας είπε ο κ. Σαμαράς ότι θα πάμε με σημαία την ιδεολογία μας. Μα την ιδεολογία μας δεν την ψηφίσαμε στο ιδρυτικό συνέδριο της Χαλκιδικής επί του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή; Η ιδεολογία μας δεν είναι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός; Εκτός αν άλλαξε κάτι και δεν το πήραμε χαμπάρι» καταλήγει με νόημα ο γενικός γραμματέας του «Σπάρτακου».

Νίκος Οικονόμου
 

Αρχειοθήκη ιστολογίου