Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Κύριε Λαφαζάνη, ο Νόμος Μπιρμπίλη είναι μία απάτη made in Germany. Πρέπει να καταργηθεί. Ή να αλλάξει...


Τα παρακάτω είναι δικές μου προσθήκες... Ή του Π-Π, έχω χάσει λογαριασμό...

Ο Νόμος Μπιρμπίλη είναι η Ελληνική εκδοχή του Γερμανικού
Νόμου EEG. Αυτού που στην Γερμανία υπερδιπλασίασε το κόστος του ρεύματος, αλλά έφτιαξε και 370.000 (Γερμανικές) θέσεις εργασίας κατασκευής και εξαγωγής (Γερμανικών) ΑΠΕ, δηλαδή αιολικών και φωτοβολταϊκών.  Και στην Γερμανία, αυτές οι ΑΠΕ είναι ενεργειακά ατελέσφορες και περιβαλλοντικά μια τρύπα στο νερό.

Σε εμάς, τα αιολικά και τα φ/β είναι κλοπή σε βάρος των πολλών και των φτωχών, υπέρ Γερμανών εξαγωγέων, με ποσοστά σε πρόθυμους κακομοίρηδες, και τους 3-4
ολιγάρχες που ζουν από το "βάστα Ρόμελ". Είναι καταστροφή.. της Εθνικής Οικονομίας.

Η λύση κύριε Λαφαζάνη είναι απλή: 

1) Άκου τι σου λέει ο
ΑΔΜΗΕ (σελ. 40, 50 και 51) και η ΔΕΗ.

2) Τα υδροηλεκτρικά μετράνε για ΑΠΕ σε όλη την Ευρώπη, σε όλον τον κόσμο, πλην Ελλάδας! Να μετρήσουν σαν ΑΠΕ. Φτιάξε 1-2-3 (μεγάλα παρακαλώ) υδροηλεκτρικά, θα σε αγαπήσει ο κάθε χωματουργός και τσιμεντάς.  Τα μικρά, μου λέει ο φίλος Βαλαβάνης "συμβάλλουν" και δεν ενοχλούν (αλλά ακούω παράπονα από άλλους φίλους στην Ευρυτανία ότι καταλήγουν να ελέγχουν νερά σε βάρος ίσως του συνόλου).
3) ΑΔΙ μόνο για υδροηλεκτρικά, και τα Υ/Η της ΔΕΗ, που εξ άλλου παρέχουν "Δ.Ι." (διαθεσιμότητα ισχύος).


4)  Μία σύγχρονη, αποτελεσματική (45%) μονάδα λιγνίτη ή λιθάνθρακα, σε σχέση με μια ίδια, παλιά (30%), εξοικονομεί 100.000 φορές περισσότερα καύσιμα και ρύπους από όλες τις ΑΠΕ της Ευρώπης! Οι ΑΠΕ της Γερμανίας μετρήθηκαν και ξαναμετρήθηκαν, και δεν εξοικονομούν καύσιμα.

5) Η διασύνδεση δεν είναι κακή ιδέα, αλλά διασύνδεση για ηλεκτροδότηση, και όχι για λαμογιές Περιστεροκοπελούζομπομπολαίων.  Θες λεφτά για την διασύνδεση? Βάλε φόρους, μην βάζεις αιολικά... Καταστρέφεις την οικονομία, τον τουρισμό, άντε και τα οικοσυστήματα, και συσπειρώνεις όλο και περισσότερους Έλληνες εναντίον σε μία αποδεδειγμένη απάτη. Θες να δώσεις λεφτά στην Διαπλοκή? Φτιάξε υδροηλεκτρικά.


Αρχειοθήκη ιστολογίου